fbpx Обявиха Банка на годината | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Обявиха Банка на годината

Асоциация „Банка на годината” обяви победителите в годишните банкови награди в 8 категории. Специален гост на събитието тази година е полският икономист и политик проф. Лешек Балцерович. Големият приз е присъден на Уникредит Булбанк. Отличените банки за изминалата 2012 година в останалите категории са:

Банка на клиента: Първа инвестиционна банка
Банков бранд на годината: Банка ДСК
Чуждестранен банков клон: Ситбанк Н.А. – клон София
Пазарен дял: Първа инвестиционна банка
Ефективност: СИБАНК
Динамика на развитието: Корпоративна търговска банка
Приз на „Тайния клиент”: Първа инвестиционна банка

„Днес, когато гражданското общество е толкова активно, нашата класация добавя необходимата доза обективност за стабилността и пазарното присъствие на водещите банки у нас“, коментира г-н Валентин Панайотов, председател на Асоциация Банка на годината.

Победителят в категорията „Банка на клиента” се определя от гласуването на потребителите в Интернет на сайта на асоциацията до деня на обявяването му, а призът на „Тайния клиент” по уникално маркетингово проучване на работата на фронт офисите на близо 500 банкови клонове в София и страната. Победителите в останалите категории се определят по методика на Асоциацията, съгласувана с БНБ. Комитетът, който определя носителите на годишните банкови награди се състои основно от експерти и представители на бизнеса като: Андрей Пръмов - финансист, проф. Валери Димитров – председател на Сметната палата, Мария Георгиева – директор на Международния банков институт, Владимир Ташков - изпълнителен директор на фондация Буров, Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал, Саша Безуханова, Валентин Панайотов, Максим Бехар, Силвия Пенева и др.

Досега престижният приз „Банка на годината” са получавали Сосиете Женерал Експресбанк, Обединена българска банка, Банка ДСК, Райфайзенбанк (България), Пощенска банка (Юробанк България), УниКредит Булбанк, Първа инвестиционна банка и др.