fbpx Очаква се добра зърнена реколта | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Очаква се добра зърнена реколта

„За поредна година очакваме добра зърнена реколта и в момента са налице всички предпоставки тя да бъде прибрана навреме. Това се случва благодарение на труда на земеделските производители, на натрупаните знания, умения и опит в сектора, както и на развитието на аграрната наука“. Това заяви заместник-министрът на земеделието Иван Христанов, който участва в откриването на жътвената кампания за 2022 г. в община Димитровград по време на Тракийския  жътварски  събор – Странско 2022.
Иван Христанов отбеляза, че земеделските производители бяха изправени през последните месеци пред много предизвикателства, като политическото ръководство на Министерството на земеделието полага постоянно усилия в посока подкрепа на сектора и поддържа постоянен и пряк диалог със земеделските производители.

„Очакваме изключително добра реколтата при зърнените култури, която да е повече от достатъчна за осигуряване на необходимите количества за вътрешна консумация, както и за износ към трети страни. През последните години зърнопроизводството в България бележи ръст, благодарение на трайната тенденция за увеличение на средните добиви и все по-мащабното използване на модерна земеделска техника на полето“, каза още аграрният заместник-министър.

Той посочи, че българската пшеница е с доказани качества и това предполага  да се произвежда хлебна продукция, която да отговаря на високите критерии на потребителите.
Заместник-министър Христанов благодари на организаторите за поканата и им пожела здраве, успешна жътва и високи добиви.