fbpx Очаква се навлизане на нови типове доставчици на разплащания | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Очаква се навлизане на нови типове доставчици на разплащания

Очаква се навлизане на нови типове доставчици на разплащания

Пазарът на алтернативни разплащания се развива с бързи темпове и скоро у нас ще навлязат и нови платежни институции, конкуриращи услугите на банките, смятат специалистите от Сирма Бизнес Консултинг. Според тях новите участници ще са отворени към новите тенденции в сферата на разплащанията в този сегмент и ще възползват от електронни и мобилни канали за комуникация с клиентите си.
Сред новите компании в регистъра на лицензираните платежни институции има както такива за осъществяване на налични парични преводи, така и оператори на услуги за внасяне и теглене на пари по платежна сметка, за прехвърляне на средства, за операции чрез платежни карти и др. Очакванията са както техният брой, така и разнообразието от предлаганите услуги да се увеличат през тази и следващата година.

„Въпреки че не са банкови институции, дейността на тези организации е не по-малко важна и отговорна и те отговарят на също толкова сериозни регулаторни изисквания. Същевременно задълбочаващата се конкуренция в този сегмент изисква от всички нови играчи в него да са все по-иновативни и да предлагат различни начини за улесненяване на крайните клиенти. Новите онлайн и мобилни разплащателни канали ще играят ключова роля в определянето на бъдещите пазарни лидери в сектора и аз очаквам ръст в доставката на софтуерни решения и консултантски услуги в сферата на банковите и финансови технологии“ – обяснява Цветомир Досков, управител на компанията.