Очакват се повече изложители на Агра 2013

Фирми от 16 държави вече са се включили в предстоящата изложба „Агра 2013“, която ще се проведе от 5 до 9 март в Международен панаир Пловдив. Потвърдено е и официално участие от Гърция. С 38% са повече учстниците в сравнение със заявените до януари миналата година.

Повишеният интерес се дължи на факта, че „Агра“ стана най-авторитетният бизнес форум за селското стопанство в Югоизточна Европа, а всяка година в програмата се добавят нови елементи.
През 2012 г. бе поставено началото на специализираната изложба за биологично растениевъдство и животновъдство „БиоАгра“. Партньори на второто издание ще бъдат повече български и международни асоциации, свързани с производството, преработката и маркетинга на органични храни.

През тази година Международен панаир Пловдив стартира инициатива за по-широко презентиране на българското животновъдство, за да се помогне на отрасъла по-бързо да преодолее кризата и да се възползва от положителните пазарни тенденции. Идеята е на „Агра 2013“ да бъдат показани най-добрите български породи, модерни технологии и оборудване за животновъдни ферми.
Отново ще се проведе Конкурс за иновации, където в 6 категории се състезават нови изделия и разработки в областта на селското стопанство, присъжда се и специална награда за български високотехнологичен продукт.

Представянето на агробизнеса като модерен и печеливш отрасъл привлича хиляди посетители специалисти от страната и чужбина. Миналата година те бяха близо 25 000, а 95% заявиха, че със сигурност ще дойдат и на „Агра 2013“.

Facebook comments