Официално представиха Jaguar F-TYPE

етикети: 

На 30-ти май, в рамките на празненствата „Британски седмици в България”, британският посланик у нас, Н. Пр. Джонатан Алън и управителите на Мото-Пфое – Димо Николов и Атанас Фурнаджиев, представиха пред бизнесмени, знаменитости и медии новия Jaguar F-TYPE. Изящен, спортен и елегантен, този нов модел внася дързост в луксозния автомобилен сегмент. Наследник на легендарната кръвна линия на спортните автомобили Jaguar, той представлява изкусителна комбинация от поразителен, свръхмодерен дизайн, изключително пътно поведение и инженерни технологии без компромис. Новият F-TYPE обединява в едно 75-годишната история на марката.

Създаден е изцяло с мисъл към шофьора и предлага ненадминато пътно поведение. Според мнозина, това е един от най-красивите и вълнуващи двуместни автомобили, създавани някога. Моделът е наличен в три версии – F-TYPE, F-TYPE S и F-TYPE V8 S. Всяка една от тях се предлага с мощен бензинов supercharged двигател и stop/start - технология за максимална ефективност и икономичност на изразходваното гориво.

Първите две версии са оборудвани с нов 3 литров V8 - агрегат, който разполага с 340 или 380 к.с., в зависимост от предпочитанията на клиента. F-TYPE V8 S разполага с двигател с мощност от 495 к.с. и 625 Нм въртящ момент. С него той ускорява от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,3 секундни. Максималната скорост е електронно ограничена до 300 км/ч, като въглеродните емисии, които се отделят в природата, са 259 г/км. Специалната изпускателна система, стандартна за версиите S и V8 S, засилва вълнуващият изглед на автомобила, като придава различен гърлев звук на агрегатите. Двигателите се задвижват от нова спортна 8-степенна Quickshift трансмисия, която спомага за по-бърза смяна на предавките и по-добър контрол върху управлението на автомобила.

Facebook comments