fbpx OLX отчита повишено потребление на автомобилни услуги | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

OLX отчита повишено потребление на автомобилни услуги

OLX отчете данни за най-предпочитаните и търсени услуги от началото на годината. По информация на компанията автомобилните услуги се открояват като една от най-устойчивите положителни тенденции за 2022 г. в категорията търсенето и предлагането на услуги.

В периода април-юни най-търсените услуги са наемането и отдаването на бусове. Според компанията, това се дължи на факта, че много хора започват да правят ремонти и промени с идването на по-топлото време. В същия период хората се замислят за ремонт или друг вид обслужване на превозните си средства, като поддръжка на охладителната система и подобрения в дома. Забелязва се и увеличение, свързано с наемането и отдаването на леки коли, като през месец май то достига 54,2%. 

През първото тримесечие на 2022 г. впечатление прави увеличението от 74% за курсове и обучения спрямо същия период миналата година. В допълнение, бизнес услугите също бележат скок от 40%, а услуги, свързани със свободното време, като танцови развлечения/класове по танци, се нареждат на челна позиция с ръст от 50,9% през второто тримесечие на годината. Организирането на събития на открито – сватби и тържества, нараства със 77,6%. Традиционно се наблюдава и засилен интерес при козметичните услуги, прическите и грижата за външния вид през м. май, където ръстът е 42,7%.

В края на летните месеци се отчита и увеличение при ремонтите и строителството, равняващо се на 45,6%. Причините за това процентно увеличение са както подходящите климатични условия, така и нуждата от реновиране и подготвяне на дома за зимния период. Услуги като поправка на покриви и декориране на вътрешните помещения са сред топ позициите в платформата. Тук отново се забелязва ръст на транспортните услуги – 51,7%, свързани с пренасянето на материали.

„Впечатлени сме от тенденциите, които наблюдаваме от началото на годината. Фактът, че OLX е предпочитана платформа за търсене и предлагане на услуги от всякакво естество, ни прави особено щастливи. Доволни сме и от факта, че отчитаме интерес към услугите за детска грижа, където наблюдаваме ръст от 64,7% през второто тримесечие на 2022 г.“ – коментира Павлин Даскалов, Маркетингови операции в OLX. 

Градинарството и поддържането на външни пространства в приветлив вид също се нарежда сред най-търсените и предлагани услуги в платформата. За тях процентът през летните месеци е нараснал с 21,3%. За първите шест месеца най-голямо търсене и предлагане е отчетено в градовете София, Пловдив и Варна.