fbpx Онлайн конференция отбелязва "Денят на жената предприемач" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Онлайн конференция отбелязва "Денят на жената предприемач"

На 26-ти ноември от 15 до 17.30 ч в онлайн среда ще се проведе за поредна година „Денят на жената предприемач“. 
Денят на жената предприемач се празнува от Обединените нации, Камарата на представителите в САЩ и в 144 държави и 65 университета в световен мащаб. Организацията има над 300 посланици на каузата по целия свят, а в някои кметства в Съединените американски щати и е признат за официален празник.

Основната мисия на „Денят на жената предприемач“ е дамите и младите момичета да получат нужната подкрепа, знания и вдъхновение, което да има подпомогне да се превърнат в лидерите, от които имаме нужда и примерът, който някой ден децата ни биха следвали. Същевременно подкрепата на социално значими каузи, с които да показват позицията си в обществото също е ключова за дамите, които се обединяват на този ден.

Всяка една дама може да бъде катализатор на промяната и така да спомогне за цялостното развитие на бизнеса както у нас, така и по целия свят. Темата на тазгодишното издание на „Денят на жената предприемач“ в България е „Вдъхновение без ограничения“ , защото за да се развива успешно всяка една дама, тя се нуждае да бъде обградена от съмишленички и да има пълната свобода да твори независимо от предизвикателните събития, които се случват в световен и национален мащаб.

Все повече дами се обединяват, но не за да покажат, че са повече от мъжете, а за да могат да случват повече съвместни инициативи като си помагат и едновременно с това отглеждат деца, съпруги са и развиват себе си и обществото, в което живеят.


В България „Денят на жената предприемач“ е честван за първи път през 2018 година в офлайн среда, където взимат участие над 150 дами предприемачи от различни сфери на бизнеса в България. Тази година форматът на събитието е изменен предвид ситуацията, в която се намира страната и стремежът здравето да бъде основен приоритет в живота на хората. В програмата на събитието са включени дискусии на различни теми, които да подтикнат участниците да научат повече информация за успешни дами от бизнеса и как те постигат баланс между личния и професионалния си живот без да губят пламъка на вдъхновението, който ги подтиква да се борят с предизвикателствата.

Събитието, посветено на жената предприемач, е организирано от Асоциацията на жените предприемачи в България “Селена”, която се стреми да създаде взаимни професионални отношения между български и международни специалисти и да дава възможност на бизнеса да излиза зад граница, но това да не води до напускане на страната. Лицензът за организиране на този ден за България е поверено в ръцете на
Асоциацията.

Предаването на знания и обмяна на опит продължават да бъдат сред водещите задачи, залегнали в целите на Асоциацията от създаването й през 2006 година и до днес. Това също така е първата организация по рода си за подпомагане на жените в бизнеса, която има за цел да подкрепи женската предприемчивост на дамите в България. От Асоциацията дори са си поставили за цел „Денят на жената предприемач“
да се превърне в национален празник с различни каузи. Тази година в седмицата на своя празник, Асоциацията пуска свой продукт кафе, а част от стойността му ще подпомогне каузата на Фондация „За нашите деца“, защото естествено е именно за жените да мислят за бъдещето на нацията, а именно за децата.

За да присъствате на събитието онлайн може да попълните заявката на Women's Entrepreneurship Day