fbpx Онлайн пазаруването на кредит повишава продажбите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Онлайн пазаруването на кредит повишава продажбите

Онлайн пазаруването на кредит повишава продажбите

Проучване, проведено сред повече от 20 журналисти, от специализираната верига за компютри и периферия Мултирама България и БНП Париба Лични Финанси, България, който предлага най-търсения стоков кредит у нас JetCredit показва, че Основните предимства на пазаруването онлайн на кредит са бързината, удобството и сигурността. Двете компании разработиха и стартираха първия уеб магазин, предоставящ възможност за онлайн покупка на желаните стоки на изплащане.

След регистрация на сайта, клиентът може да избере стоките, които желае да закупи на кредит, да ги добави в потребителската си кошница и да кандидатства за JetCredit като попълни формуляра на сайта. След като молбата за кредит е изпратена, оператор на БНП Париба Лични Финанси, България се свързва с него и го информира дали е одобрен. Размяната на документи става със специални лицензирани куриери или по електронната поща. Накрая, желаните продукти пристигат на посочения от клиента адрес в най-кратки срокове.

Според журналистите основните предимства на пазаруването онлайн на кредит са, че е удобно и пести време. Над 85% от анкетираните заявяват, че са открили търсените продукти бързо и лесно. Сигурността и защитата на данните на клиентите също бяха високо оценени от участниците в анкетата. Над 77% от тях са поставили оценки „отлична”, „много добра” и „добра” на мерките за сигурност, които са заложени в процедурата по кандидатстване за кредит.

Според бизнес данните на двете компании, възможността за покупка на кредит на компютри и техника онлайн води до увеличение с 20% на средно месечните продажби. За 6 месеца за JetCredit онлайн са кандидатствали над 750 клиенти и са били финансирани над 600 стоки.

Възможността за покупки с потребителски кредит през интернет е повишила средната стойност на покупките от уеб магазина на компанията с 10%. Клиентите имат възможност да кандидатстват за JetCredit с максимален размер от 5 000 лв. за пазаруване от сайта. Най-продаваните продукти са били лаптопите, следвани от настолни компютри, монитори, смартфони и таблети.

Възходящата тенденция на пазара на покупка на стоки на изплащане онлайн със стоков потребителски кредит се потвърждава и от глобалните данни на BNP Paribas Personal Finance че обемът на стоковите кредити за покупка на изплащане, предлагани онлайн е нарастнал с 12% през 2011 г. спрямо 2010 г. и е достигнал 286 милиона евро. Прогнозите на компанията са, че през тази година ръстът в същия сегмент спрямо миналата ще бъде 28%, а обемът на предоставените кредити ще достигне 367 милиона евро.

Facebook коментари