Onyx – вдъхновение от спорта

На предстоящия автосалон в Париж, Peugeot ще представи един забележителен прототип, който е готов да разрже въздуха на две с елегантната предна час. Той е част от настоящето, отдавайки почит на RCZ чрез вдлъбнатия си покрив и алуминиевите арки. Напълно прозрачните стъкла и покрив са изработени от метилов полиметакрилат и подчертават карбона на купето. Заедно с това, те гарантират на пътниците оптимална защита чрез ултра-устойчивата си наноструктура.
Двигателят е V8 хибрид HDi FAP 3,7л и ходова част са плод на опита на Peugeot Sport, натрупан и доказан на пистите в цял свят. Той предава своите 600 к.с. на задните колела посредством секвенциална 6-степенна скоростна кутия.
Интелигентната технология HYbrid4 позволява използване на кинетичната енергия, която по принцип се губи по време на забавяне. Тази енергия се складира в литиево-йонни батерии и после се възстановява при ускоряване, увеличавайки мощността с допълнителни 80 к.с. В действителност, специалистите имат задача да направят използваем на пътя двигател, който в състезание функционира в екстремален спектър.