fbpx Opel Ampera стартира продажбите си есента | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel Ampera стартира продажбите си есента

Приключиха първите тестове за медиите на Opel Ampera. Автомобилът ще започне да се продава от тази есен първоначално в няколко страни в Западна Европа, а в България - от юни 2012. Моделът ще се продава още през тази година с доживотна/пробег от 160 000 км гаранция на автомобила (в Германия и Обединеното кралство) и осем години/160 000 км гаранция на акумулаторната система.
Ampera се движи електрически във всеки един момент. В зависимост от условията, температурата и начина на управление, при пълен заряд, литиево-йонният акумулаторен пакет с капацитет 16 кВч и високотехнологичният електромотор с мощност 150 к.с. осигуряват автономност между 40 и 80 километра при нулеви емисии. Съгласно норматива ECE R101 за измерване на консумацията на гориво и емисиите на CO2 Ampera изразходва по-малко от 1,6 л/100 км и отделя по-малко от 40 г/км CO2.
Моделът ускорява до 100 км/ч за около 9 сек. и достига максимална скорост 161 км/ч. При изцяло електрическо задвижване с помощта на батерията Ampera е почти безшумна, а дори в режим на удължен пробег, с помощта на двигателя с вътрешно горене, звуковото ниво и вибрациите са сведени до минимум. Автомобилът гарантира пробег над 500 км благодарение на 1,4-литровия бензинов агрегат с мощност 86 к.с. Последният се активира неусетно и задвижва генератор, който произвежда електричество, когато зарядът на батерията достигне определено минимално ниво.