fbpx Opel Ampera стартира продажбите си есента | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel Ampera стартира продажбите си есента

Opel Ampera стартира продажбите си есента

Приключиха първите тестове за медиите на Opel Ampera. Автомобилът ще започне да се продава от тази есен първоначално в няколко страни в Западна Европа, а в България - от юни 2012. Моделът ще се продава още през тази година с доживотна/пробег от 160 000 км гаранция на автомобила (в Германия и Обединеното кралство) и осем години/160 000 км гаранция на акумулаторната система.
Ampera се движи електрически във всеки един момент. В зависимост от условията, температурата и начина на управление, при пълен заряд, литиево-йонният акумулаторен пакет с капацитет 16 кВч и високотехнологичният електромотор с мощност 150 к.с. осигуряват автономност между 40 и 80 километра при нулеви емисии. Съгласно норматива ECE R101 за измерване на консумацията на гориво и емисиите на CO2 Ampera изразходва по-малко от 1,6 л/100 км и отделя по-малко от 40 г/км CO2.
Моделът ускорява до 100 км/ч за около 9 сек. и достига максимална скорост 161 км/ч. При изцяло електрическо задвижване с помощта на батерията Ampera е почти безшумна, а дори в режим на удължен пробег, с помощта на двигателя с вътрешно горене, звуковото ниво и вибрациите са сведени до минимум. Автомобилът гарантира пробег над 500 км благодарение на 1,4-литровия бензинов агрегат с мощност 86 к.с. Последният се активира неусетно и задвижва генератор, който произвежда електричество, когато зарядът на батерията достигне определено минимално ниво.