Opel Astra GTC с награда за дизайн

етикети: 

Opel Astra GTC получи от международно жури престижната награда за дизайн “red dot” в тазгодишната категория за продуктов дизайн. Журито на конкурса, съставено от 30-ма членове, похвали Astra GTC за “забележителния й и спортен дизайн”. Членовете на журито също така отбелязаха, че “панорамният преден прозорец, който се простира назад чак до средата на покрива без наличието на напречна греда, гарантира на всички пътници максимално удоволствие от движението”.
Около 1,800 компании и дизайнери от 58 националности взеха участие в тазгодишния конкурс за наградата за промишлен дизайн “red dot”. Състезателите кандидатстваха с 4,515 продукта в 19 различни категории, създавайки много ожесточена конкурентна обстановка, в която обаче Astra GTC излезе на челна позиция.

Тазгодишната награда за компактното купе е само най-последната от поредица от награди “red dot”, които модели на Opel са печелили със своя дизайн. Предишните победители са Astra Sports Tourer, Opel Flextreme GT/E Concept, Insignia, Opel GT и предишното поколение на Astra.
Наградата „red dot” съществува от 1955 и сега е един от най-големите и най-престижни дизайнерски конкурси в света.