fbpx Opel Corsa стана още по-мощна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel Corsa стана още по-мощна

етикети

Моделът Corsa OPC вече е още по-мощен. Ограничената серия OPC ‘Nürburgring Edition’ използва основата на наскоро обновената гама на модела Corsa и се планира да се предлага в 500 екземпляра с изключително рядко съчетание от необуздана мощ, динамика и спортна страст.
Увеличението на мощността е постигнато чрез модернизация на електронното управление на процесите в двигателя и системата за принудително пълнене с турбокомпресор, спортната изпускателна система с намалено съпротивление зa напускащия поток отработили газове и оптимизирана настройка за използване на гориво с октаново число 100. В резултат на това, максималната мощност на 1,6-литровия турбодвигател OPC е повишена от 141 кВт/192 к.с. на 154 кВт/210 к.с., постигайки стойност на литровата мощност 131,4 к.с. на литър работен обем, което е сериозно постижение за този клас двигатели. Максималният въртящ момент на базовия двигател (230-266 Нм) също е повишен до 250 Нм, респ. 280 Нм при включена функция ”overboost” на турбокомпресора.
Ходовата част също е с променени настройки - намаление на клиренса, използване на новоразработени пружини и амортисьори Bilstein и нова олекотена система на предните спирачки, разработена от специалистите на Brembo, както и специални за модела високоефективни спирачни накладки.