fbpx Оpel Insignia стана Автомобил на годината в България за 2010 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Оpel Insignia стана Автомобил на годината в България за 2010 г.

Оpel Insignia стана Автомобил на годината в България за 2010 г.

Както подобава на един конкурс с изискана церемония в столичния Radisson Blu Grand Hotel Sofia приключи една от най-очакваните и нагорещяваща страстите надпревари, а именно Автомобил на годината на България. За тринадесети път той се организира от Прес Авто клуб България. В конкурса се надпреварват модели, които през последната година са стъпили на пазара у нас и които бяха номинирани от 35 автомобилни журналисти от изтъкнати български медии. Категориите са три.
От всички автомобили в крайната класация остават само пет, които се съревновават помежду си. През годината журналистите са имали възможност на направят тестови пътувания с автомобилите, да споделят техните впечатлени в медиите, в които работят и въз основа на това те вече дават своите оценки.

И тъй като във всеки конкурс победителят е един винаги има и недоволни, които не са успели да се изкачат на най-високото стъпало. За да се избегне доколкото е възможно въздействието на субективният фактор, който съзнателно може да наклони везните в една или друга полза, тази година бе измислена изключително сложна математическа формула за събиране на крайното точкуване. При нея събирането на точките се извършваше няколко пъти и в различни групи. В крайна сметка, само с една точка предимство Оpel Insignia грабна големия приз. Нека припомним, че моделът в края на миналата година спечели и Европейската автомобилна надпревара, но лансирането му на българският пазар бе в началото на 2009 г. и затова той участва в конкурса.
В категорията 4х4 първият всъдеход в историята на Skoda –Yeti безапелационно, със сериозна преднина спечели надпреварата. Сред сериозна конкуренция, едно от големите предимства, които наклониха везните е ценовото му позициониране.
В категорията многофунционален автомобил статуетката отиде при Toyota Verso.

Тазгодишното издание на конкурса Автомобил на годината в България присъди и отличия в няколко допълнителни категории:
Със специални призове „Зелен автомобил на 2010 г.” и „Автомобилна технология на 2010 г.” бяха отличени съответно – Toyota Prius и Mazda 3.
С наградата Автомобилен пилот на годината 2009 беше отличен Крум Дончев, а наградата, която той получи бе осигурена от Шел – България.

Вечерта на номинациите се превърна и в победа за Приста Ойл Холдинг. За първи път в историята на конкурса бе вречена награда “Инвеститор на годината в автомобилната индустрия”, която българската компания спечели заради изключителните си инвестиции у нас и по света в тази трудна изтичаща година. Триумфът на Приста Ойл продължи с още една награда – за масло на годината, което компанията получи заради продукта си Prista Leader – TD10 –W.

Отличие получи и Лазурит-94 – за своя изключителен продукт – екологичните, водоразредими бои от ред 90 на Glasurit BASF;
"Екометал инженеринг” бе отличена за Екологична фирма в областта на рециклирането - област с ключово значение в борбата на цялото ни общество с излезлите от употреба превозни средства.
Традиционно журналистите избраха и „PR на годината”, който тази годида е Христина Пейчева от BMW Group България. Тя се състезава с още 36 ПР-специалисти от всичи автомобилни фирми.

Новост тази година бе и откриването на специален сайт за гласуване “Глас народен 2010 г.”. Нетипично за България, но гласовете на всички българи съвпаднаха и с мнението на Журито на конкурса! Чрез електронен избор Венелин Христов, на 29 години от София, един от всички гласували спечели награда предоставена от ПРИСТА ОЙЛ ХОЛДИНГ. Тя включва 4 литрова опаковка полусинтетично моторно масло - PRISTA® LЕАDER TD 10W- 40, 4 литрова опаковка с готова за ползване зимна течност за чистачки PRISTA®, 4 литрова опаковка с антифриз „Long Life” PRISTA ®,


Крайно класиране по категории

Автомобил на годината 2010
1. Оpel Insignia - 23.5 точки
2. Volkswagen Polo - 22.5 точки
3. Mazda 3 - 13.5 точки
4. Toyota Prius - 11.5 точки
5. Chevrolet Cruze -9 точки

Многофунционален автомобил на годината 2010
1.Toyota Verso- 27 точки
2.Citroen C3 Picasso- 23 точки

4х4 автомобил на годината 2010
1. Skoda Yeti - 30 точки
2. BMW X1 - 19 точки
3. Lexus RX - 15 точки
4. Toyota Urban Cruiser - 11 точки


 

facebook коментари