fbpx Opel навлиза в нов сегмент | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel навлиза в нов сегмент

Opel навлиза в нов сегмент

етикети

В началото на новата година и два месеца преди световната му премиера на 6 март 2012 година на Автомобилното изложение в Женева, Opel показва първите снимки на своя нов динамичен, субкомпактен SUV модел, с артистичното име Mokka.
С този модел, Opel става първият германски производител, който представя модел в бързоразвиващият се субкомпактен SUV сегмент.
Въпреки дължината си от 4.28 метра, Mokka осигурява щедро пространство за петима човека.
Моделът може да бъде оборудван със система за двойно предаване, която плавно и безстепенно предава въртящ момент към задните колела, когато това спомага за по-добро сцепление и управляемост. Задвижването се осигурява от три двигателя. Всички версии с механични трансмисии са оборудвани със спестяващата гориво система Start/Stop на Opel. Гамата от бензинови агрегати включва 1.6-литров атмосферен мотор с 85 кВт/115 к.с. и 1.4-литров Turbo със 103 кВт/140 к.с. и въртящ момент 200 Нм. Турбодизеловият двигател е 1.7 CDTI с 93 кВт/130 к.с., разполагащ с 300 Нм въртящ момент. Двата агрегата 1.4 Turbo и 1.7 CDTI се предлагат с шестстепенна механична или шестстепенна автоматична трансмисия.

Mokka е оборудван със системи за асистенция на водача, базирани на предната камера Opel Eye, както и камера за обратно виждане. Той предлага и напълно интегрирана конзола за превоз на велосипеди от последно поколение Flex-Fix, която е уникално технологично решение на Opel.

Facebook коментари