Opel отваря покрива с Cascada

Opel разкри името на новия си кабриолет, което е Cascada. Думата, която е испанска и означава водопад и завършва традиционно за Opel с “a”.
С обтекаемите си форми и дължина от 4.70 метра, новият четириместен открит модел на Opel се намесва в конкурентната борба в сегмента на кабриолетите от среден клас. В този смисъл Cascada е по-близо по дух до престижните и класически кабриолети на Opel от петдесетте и шейсетте години, като Kapitän и Rekord, отколкото до компактните кабриолети от последните две десетилетия.
Множество технологии от най-високо ниво подчертават изключителния производствен стандарт на новия Opel Cascada. При натискане на бутон, висококачественият покрив от специална материя може да бъде отворен бързо и плавно дори при движение на автомобила със скорост до 50 км/ч.

Cascada е третото ново име на модел на Opel представяно през тази година, след Mokka и ADAM. Това е доказателство, че марката разширява и развива продуктовата си гама допълнително, навлизайки в три нови автомобилни сегмента в рамките само на няколко месеца – субкомпактен SUV (Sports Utility Vehicle), модерен малък градски автомобил и елегантен кабриолет от среден клас. Продажбите на новият Opel Cascada започват в началото на 2013 година.

Facebook comments