Opel съборът премина с много настроение въпреки поройния дъжд

Opel съборът премина с много настроение въпреки поройния дъжд

За осми път приятелите на Opel са събраха на писта писта Дракон, с. Калояново на станалият традиционен Национален събор на почитателите на марката, който се организира от Opel Клуб България със съдействието на Opel България. Над 800 души и над 250 автомобила бяха готови за различни надпревари. Времето обаче реши да се развихри не на шега и след слънчевото начало на деня, се изсипа такъв дъжд, че пистата мина под вода.

Броят на записаните в състезателната програма автомобили беше 40, а още 30 се записаха в Car Audio Contest, който се провежда по традиция в средата на състезателния ден. Водещ на събитието беше Симеон Колев – водещ в БГ Радио, подгряваше атмосферата на самата писта на фона актуалните хитове от сезона.

По традиция се проведе записването и за томболата на ACER, в която бяха предвидени две големи награди във вид на осем инчови таблети за деца от първи до трети клас, както и за деца от четвърти до шести клас включително. Условието за участие беше да се нарисува рисунка на тема "Как виждате събора през вашите очи, мили деца" .

С напредването на деня станаха ясни и победителите в класовете "Street", "Sport" в дисциплината Опел Спийд Атак.

Заради страхотния дъжд организаторите отмениха дисциплината „Драг“, където бяха предвидени 10 класа автомобили. Класирането в клас „Super Sport" беше оформено на база полуфинални времена, а също така станаха ясни и призьорите в конкурса за аудио озвучаване.

Изнанада беше и органзираната в пълна секретност еротична автомивка, която буквало стъписа публиката. Явно организаторът ще трябва да привикне феновете с всички необходими условия за провеждане на автомобилен събор - много хора, много автомобили, мирис на изгоряла гума и красиви жени. Дъждът отложи и награждаването, но всички призьори ще получат наградите си.

 

Facebook коментари