Opel ще атакува австралийския пазар

етикети: 

Opel навлиза на австралийския пазар през 2012. Марката ще предлага Insignia, Astra и Corsa. Пълната моделна гама ще бъде обявена малко преди стартирането на продажбите.
Ник Райли, Главен изпълнителен директор на Opel заяви по време на автомобилното изложение в Детройт: “Тази стъпка е важна част от нашата международна стратегия на разширяване. С нарастващото търсене на немски дизайн и технологии австралийският пазар е отлична възможност за Opel. Австралийските шофьори имат голям афинитет към автомобилите Opel.”

Австралия е третият експортен пазар, който Opel обявава през последните седмици. Преди това Opel съобщи, че ще продава моделите си в Чили и Израел. Други пазари, които компанията обмисля, включват Аржентина, Средния Изток, както и засилване на присъствието на Opel в Южна Африка и Китай.

-------------------

Заедно с това от Opel съобщиха, че икономичната версия Astra ecoFLEX вече се предлага и с автоматична система Start/Stop, която снижава емисиите на CO2 от 109 на едва 104 г/км, а средният разход на гориво намалява от 4.1 на 3.9 литра на 100 километра пробег. Благодарение на тази технология, която съчетава множество подобрения от механично и аеродинамично естество, клиентите на модела могат да изпитат реална полза от допълнителните данъчни облекчения в много европейски държави. Цените на новата Astra 1.3 ecoFLEX с автоматична система Start/Stop в Германия започват от 19 780 евро.