fbpx Opel ще предложи телематични решения за Movano и Vivaro | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel ще предложи телематични решения за Movano и Vivaro

Opel ще предложи телематични решения за Movano и Vivaro

Opel предприема следващата стъпка към бъдещето, в което ще видим повече информация в автомобилите, оптимална ефективност и повишена безопасност в лекотоварния сектор – всичко това ще спомогне за намаляване на разходите. Заедно с партньорската компания Masternaut, специализирана в областта на телематиката, Opel ще предложи предварително инсталирани телематични решения при Movano и Vivaro. Tова ще превърне марката Opel в първия автомобилен производител с подобен вид предварителна заводска инсталация на цялостна система. Тя осигурява на управителите на фирмени автомобилни паркове (флийт мениджъри) оперативна информация в реално време като местоположението на автомобила и разхода на гориво. Tази информация спомага за повишаването на ефективността и производителността, а оттам и за оптимално оползотворяване на потенциала на парка от лекотоварни автомобили. Първите Opel Vivaro и Movano, оборудвани с тази система, вече могат да бъдат поръчани на пазарите във Великобритания, Германия, Белгия, Холандия и Люксембург. Франция също ще бъде включена по-късно през лятото. Автомобилите, поръчани с това решение ще бъдат управлявани от платформата Masternaut Connect.

“Предварително инсталираните телематични услуги са изключително практични особено за управителите на големи фирмени автопаркове,” сподели Щефен Рашиг, директор лекотоварни автомобили в Opel и Vauxhall. “Тъй като хардуерът се доставя в комплект с автомобила, фактурата за клиента е само една. Веднъж активирана, системата разкрива изобилие от нови възможности пред управлението на автопарка. Тeлематичните услуги спомагат за подобряване на устойчивото опазване на околната среда и едновременно с това спестяват средства. При това от повишената ефективност и оптимизираното управление на разходите могат да се възползват не само големите компании.” В допълнение към това, клиентите ползват предимствата на предварителния заводски монтаж на хардуера и не е необходима уговорка и посещение на сервиз за неговото инсталиране. Освен това, хардуерът се ползва със същата двугодишна гаранция, както и самия автомобил.

Тези, на които им предстои да конфигурират своя Vivaro и Movano в бъдеще, вече могат да избират между базовия пакет и пакета Premium. Цените за инсталирането на базовия пакет във Vivaro например започват от 250 евро (всички цени са препоръчителни с включен ДДС за германския пазар). Базовият продукт осигурява водещо на пазара решение за проследяване местоположението на автомобила, включително данни в реално време, както и запаметена информация за автомобила и изминатия от него маршрут. Цената на пакета Premium за Vivaro започва от 295 евро. Версията Premium предлага всички функции, включени в базовия пакет, както и актуална информация с дисплей със зелена, жълта и червена LED светлина в кабината на водача, който показва колко ефективен е стилът на шофиране. За използване на телематичните услуги на Masternaut в автомобилите, оборудвани с базов и Premium пакет ще се начислява допълнителна такса.

Резултатите от актуалните изследвания, проведени от специалистите на Masternaut сред 10 000 автомобила в потребителската им база данни показват, че използването на това технологично решение е намалило разхода на гориво с 220 литра на автомобил, а общите експлоатационни разходи на автопарка са отбелязали  намаление в размер на 780 евро на годишна база, реализирайки три до петкратна възвръщаемост на инвестицията в телематичната услуга. Икономичният стил на шофиране води и до снижаване на количествата на емисиите, намалява износването на автомобила и забавя темпа на овехтяването. Всичко това увеличава експлоатационния живот на автомобила и води до повишаване на неговата остатъчна стойност. По този начин се улеснява значително изпълнението на цялостни фирмени стратегии за екологична съвместимост, както и провеждането на специализирани курсове за обучение на водачи.
 

Facebook коментари