fbpx Опелисти, стягайте се за най-голямото годишно шоу! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Опелисти, стягайте се за най-голямото годишно шоу!

Четвъртият национален събор на Opel, който ще се проведе на 7 и 8 юли на писта Дракон до село Калояново, Пловдивско, ще бъде под знака на 150 годишнината от създаването на компанията Adam Opel. Тази годишнина ще бъде отбелязана с формирането на своеобразно изложение на класически автомобили с марката Opel, които ще открият събора с почетна обиколка на пистата.

Откриването ще се състои на 7 юли в 10 ч., като през целия първи съботен ден ще се провеждат състезания, придружени с игри и забавления за публиката. На втория ден на събора (8 юли, неделя) програмата ще продължи от 9:00 до 16:30 ч. и ще приключи с награждаване на победителите в различните дисциплини.

Съборът на Опел Клуб България (ОКБ) се провежда за четвърти пореден път и събира почитатели на марката Opel от цяла България. Всеки от предишните три събора на ОКБ е бил посетен от над 1000 почитатели на марката, а състезателните автомобили са били над 50. Организаторите предоставят възможност на желаещите да използват палатки в импровизиран лагер в съседство до пистата.

Тази година състезанията ще започнат с „Драг” и ще продължат с надпревара в дисциплините „Оpel Спийд Атак” и „Майсторско шофиране”. Разбира се на събора ще се проведе и „Ретро рали” под формата на състезание за издържливост на този тип автомобили. В двата дни на събора ще има игри и състезания с участници от публиката, както и избор на „Автомобил на събора 2012”, представяне на най-новите модели на Opel и др. Един от официалните дилъри на марката Дженеръс Ауто ще осигури наградите за победителите в състезанията.

Четвъртият национален събор на Opel ще бъде придружен и от различни активности във Facebook страницата “Opel в България”, където специален пратеник на събора ще отразява събитието на живо за тези, които няма да могат да присъстват на него.