Great Wall H6

Още едно сърце за H6

Със забележително светлинно шоу пред медиите бе представено най-новото попълнение във фамилията на Great Wall – версията Domino. Автомобилът е разработен на базата на SUV модела H6, който се произвежда вече от година в автомобилния завод край Ловеч. Новото Домино залага на повече екстри и комфорт, така че популярният вече у нас високопроходим автомобил да задоволи търсенията и на по-придирчивите клиенти. В дизайна, основната разлика спрямо базовия модел е в комбинацията от два цвята (в случая между тъмно синьо и бяло), която се предлага в няколко цветови решения. Рамките на прозорците и цялата странична линия много добре са очертани от втория цвят. Контрастният покрив дава допълнителна елегантност. В допълнение отвън идват и LED фарове за мъгла. В интериора е заложено на по-високо ниво, осигурено от кожения салон. Сега вече има и навигационна система (която липсва в стандартния модел).

Hover 6 е разработен от бившия дизайнер на "Мерцедес-Бенц" Андреас Дойфел и определено привлича с модерна визия, която напълно може да задоволи предпочитанията на европейския пазар и да влезе в открита битка с марки, които имат доказано място. Убедена съм, че ако се махнат „издайническите“ емблеми и индикации, със сигурност клиентите ще заложат на добре познати, със сериозна история модели. Въпреки, че моделът си има собствена визия.

Хромираната решетка, както и хромираните елементи на вратите и под страничните прозорци, хромирани дръжки на вратите придават елегантност. 17” алуминиеви джанти са като допълнително украшение. Сред другите удобства са потъмнени стъкла, безключов достъп и запалване на двигателя, автоматичен климатик, заден асистент за паркиране. В пасивната защита влизат предни и странични въздушни възглавници. Двойно оптичните фарове се регулират по височина и имат функция „Изпрати ме до вкъщи“ (лично аз страшно я харесвам, заради тъмните вечерни улици, на които често попадаме в България).

В интериора усещането за комфорт се засилва още повече. Това, на което всеки реагира в първия момент е огромното място. Пътувахме към Родопите четирима колеги в автомобила. Двама от тях са със сериозно физическо присъствие. Дори, когато шофираха те, със силно дръпната назад седалка, между облегалката и коленете на другия ми по-висок колега, имаше място точно четири пръста разстояние. При моето шофиране за пътника отзад се откри истинско кралско място. Моята мярка за простор е, когато ако пресегна ръка не мога да стигна дамската си чанта, която обикновено оставям отзад. Е, в случая дори и обърната на коленете на предната седалка назад, с мъки я достигам.

С ръка на сърцето си признахме отново с моите колеги, че в интериора трудно може да направим забележки – материалите са по-добри спрямо петото поколение, сглобките също и със задоволство си казахме, че това е сглобено от ръцете на българските момчета в завода.

По време на пътуването имахме възможност да изпитаме новия бензинов двигател на Great Wall H6 – бензиновия 1.5 л с турбо компресор и максимална мощност от 143 к.с. при 5600 оборота в минута. Автомобилът е оборудван с последно поколение система за управление на двигателя от BOSCH с процесор MED17 и турбо компресор от Хъниуел. Това е мотор, който трябва да натискаш малко по-здраво и като достигне нужните обороти върви отлично. На магистралата, въпреки дъждовното време, което случихме, поддържаше отлично 130-140 км/ч. Все пак карахме в доста по-разумна граница, защото въпреки АВS-а, ESP-то и други защитни системи, аквапланингът и подхлъзванията не прощават.

Когато започнахме да се „сучем“ по стръмния тесен път към родопската местност Белинташ, трябваше да преминем по-ниски предавки, но тежкият автомобил се справи много добре. След здравото каране през двата дни, без да жалим автомобила, средният разход беше 10,6л/100 км., като нашият модел беше с интелигентно автоматично задвижване 4х4.

Едно от най-хубавите неща е, че Hover 6 има възможност за данъчен кредит, като ползва фабрично N1. За България това е решаващ фактор в продажбите. Другото конкурентно предимство е цената, която започва от 27 490 лв. без ДДС за предно предаване. Задвижването 4х4 увеличава цената с 2000 лв. с ДДС. Топ нивото на оборудване на бензиновия мотор, Premium, достига до 34 575 лв. без ДДС. Компанията предлага и собствен лизинг.

 

 

Facebook comments