fbpx Оспорвана надпревара за конкурса "Сомелиер на годината 2018" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Оспорвана надпревара за конкурса "Сомелиер на годината 2018"

Оспорвана надпревара за конкурса "Сомелиер на годината 2018"

Петнадесет са  претенденти за титлата „СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА 2018“, ще се надпреварват в конкурса, който тази година преминава през няколко етапа. Подготвени от сомелиерите Михаил Марковски, Бояна Сирянова и Коста Канариев, те ще представят пред посетителите на тридневната открита дегустация в Мол България 120 български и чужди вина на 37 изби от България, Италия, Франция, Испания, Чили, Аржентина, Нова Зеландия и Австралия. От своя страна представените вина на ще участват в гласуването за приз „ВИНО НА ГОДИНАТА 2018“.

На отделни щандове за първи път носителите на титлата „Сомелиер на годината“ Илиян Петракиев и Живко Енчев ще представят   българските ракии, които ще се борят за приза “Любима марка ракия“ и колекционни и енотечни вина за ценителите. 

Под зоркото око на официалното жури на професионалистите с председател Вили Гълъбова – един от най-изявените винени експерти и международен винен съдия, те ще трябва да покажат знанията и да демонстрират уменията си в сомелиерската професия. По метода на отпадането дванадесет от участниците ще получат шанс да се явят на финала  – гала винената вечеря в Ренбоу плаза, на която двете журита -  на професионалистите и на винарските изби ще изберат шестима, които ще продължат състезанието.

Само трима от тях ще се класират и ще преминат през финалния трети кръг, на който ще стане известен и носителят титлата “Сомелиер на годината 2018“.
Тридневната дегустация ще отвори врати на 29-ти март от 13,00 часа в БЪЛГАРИЯ МОЛ и ще протече като САЛОН НА СОМЕЛИЕРИТЕ под мотото „ПОГЛЕДНИ -ПОМИРИШИ-ОПИТАЙ-ИЗБЕРИ-ГЛАСУВАЙ". Списанието е медиен партньор за пета поредна година на събитието;. 

     

Facebook коментари