fbpx Освежени с гуаша масаж в домашни условия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Освежени с гуаша масаж в домашни условия

Красотата изисква жертви - никой не знае това по-добре от жените. Ние жертваме време, средства, дори естествената си красота в името на това да бъдем още по-хубави и привлекателни, атрактивни и зашеметяващи. Днес ще говорим за масаж на лице, една от основните тайни за красота и благополучие. 

Понякога наистина не става въпрос само за изпълнение на заучени масажни техники и механичен натиск. Масажът е философия, която в Ориента достига своята максимална сетивност. Именно затова е важно да се прилага както в домашни условия, така и от добре обучени специалисти. 

Една от най-актуалните теми за всяко време и всяко общество е проблемът за здравето на човека и неговото дълголетие. Съответно, неговата жизненост, работоспособност и проблемът с умората. 

Така известният гуаша масаж (древна лечебна китайска техника, която премахва схващания в гърба, болки в мускулите) е прекрасен метод, с който можете да допълните или подобрите разкрасителните процедури на лицето. Той ви дава възможността да въздействате едновременно върху няколко зони, масажирайки лицето, брадата, шията или зоната на деколтето. Естественият хлад, който имат камъните, помага за намаляване на отока и тъмните кръгове под очите, също така за свиване на порите и стягане на епидермиса.

Препоръчвам, ако се извършва в домашни условия, масажът да бъде бавен, но със силен натиск за профилактика и подмладяване, масажът се изпълнява с масла. Похватите са лесни за усвояване. Масажът започва с челото, около очите, покрай носа и устата, под устната (брадата) и накрая шията. Също така се обработва от брадата към ушите и от носо-лабилните гънки на носа към ушите. При нас в ЕСТИ БЮТИ специалистите винаги дават насоки и съвети как да се прави масаж на лице в домашни условия. 

Масажът подпомага лимфния дренаж на лицето и насища клетките с кислород, което помага за извеждане на токсините. Засилва кръвообращението и възприятието на полезните вещества. Отпуска лицевите мускули и дефинира контурите на лицето. Стяга кожата и намалява видимостта на фините линии, стимулира регенерацията на епидермиса и ви помага да се отдадете на пълен релакс. 

Също така ежедневните масажи на скалпа могат значително да повлияят за общото благосъстояние на цялото тяло. Масажирайки се вкъщи дори само за пет минути стимулирате и хормона на щастието, предавате сигнали до мозъка, че се грижите за тялото и здравето си и се харесвате.