fbpx От юни с директен полет от София до остров Закинтос | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

От юни с директен полет от София до остров Закинтос

Изумрудени води, стръмни скали, които със замах се гмуркат във водите, заливи, които надминават представите за красота, плажове с прекрасен пясък, които примамват да посрещнете изгрева и да изпратите слънцето на тях…

Това е малка част от магията, наречена остров Закинтос. Той е третият по големина остров от групата на гръцките Йонийски острови, а крайбрежната ивица е дълга почти 125 км. 

Столицата този екзотичен остров е Закинтос. Сред основните забележителности на града са площадът "Св. Марк" с католическата катедрала, статуята и храмът на "Свети Дионисий", считан за покровител на острова; музеят на гръцките поети Соломос и Калвос, Византийският музей и Градската библиотека. 
Тук трябва да се посети и венецианския замък Бохали и зеления хълм Страни, където почитаният поет, родоначалник на съвременната гръцка поезия, Дионисиос Соломос написал "Химна на свободата".

Един от най-известните плажове на острова е Лаганас, където всяка година хиляди огромни костенурки, които са застрашен от изчезване вид пристигат, за да снесат яйцата си. Тези костенурки са застрашен от изчезване вид. 
На западния бряг на острова се намират известните Сини пещери, като до тях може да се стигне единствено по море и затова пътуването с корабче или яхта е една от основните атракции. 

Безспорно магията на острова е заливът Навагио, който освен, че е уникално красив има и останки на кораб, претърпял корабокрушение.

И когато всичко това съчетаете с вкуса на гриловани прясно уловени калмари и октоподи, които отлично се съчетават с едно узо, светът изглежда като приказка.

Хубавото е, че Wizz Air добавя в маршрутите си директна лятна дестинация София – Закинтос, която ще стартира от България на 13 юни 2021 г., всеки четвъртък и събота.

От авиокомпанията напомнят на пътниците да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти.