fbpx Отчитаме по-добър туристически сезон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отчитаме по-добър туристически сезон

На 27 септември бе отбелязан световния ден на туризма. Тазгодишното мото на празника е "Туризмът - свързване на култури".
Браншът отчита успешния летен сезон - 7% ръст на туристите до юли, 9% повече пътувания с цел почивка и над 5% увеличаване на приходите от туризъм. За първи път през последните 10 години е осъществен мащабен Анализ на териториалното развитие на туризма България. За първи път се инвестира мащабно в туристическа инфраструктура - само в изграждането на културни и природни туристически атракции средствата ще достигнат 150 млн. лева до края на годината. За първи път държавата е отделила огромен за досегашните мащаби ресурс за туристическа реклама на страната ни - 18 млн. лева. На специално събитие МИЕТ представи и обновения национален туристически портал е и обновеният национален туристически портал www.bulgariatravel.org, който е част от представянето на страната като туристическа дестинация.

Порталът на България е създаден по проект “Мултимедиен каталог на туристическите обекти и електронен маркетинг за дестинация България по Оперативна програма „Регионално развитие”. Той предоставя на едно място информация за природното и културно наследство на страната и разнообразните възможности за туризъм посредством поддържането на мултимедиен каталог, маршрути, бюлетин, новини, блог, форум и бизнес-ориентирана подстраница. Възможността да се ползва на девет езика (англйиски, български, немски, руски, френски, испански, японски, арабски и иврит) го прави изключително лесно достъпен. Интерактивната карта на България включва 450 туристически обекта и маршрути до тях, 22 от които - тематични, над 5 600 снимки, 52 видеоклипа и 50 мултимедийни брошури, на фона на български фолклор в 112 аудиофайла.