fbpx Отдадеността и искреността са висша форма на любов | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отдадеността и искреността са висша форма на любов

Отдадеността и искреността са висша форма на любов

Много често в съвременните семейства проблемите в отношенията се създават от незнание как да се държим в една или друга ситуация, неразбиране на различията в мъжката и женската природа, игнориране на особеностите на мъжката и женската психика и незнание. Това беше част от темите разисквани по време на срещата от проекта „Психотерапията е за всеки“.

„Всяко семейство е жизнен фактор, който се развива и преминава през кризи. Например твърде големи очаквания от партньора, които водят до разочарование, поява на дете и навлизане в пубертета. Това са части от житейския път, които семейството има да извърви. В такива случаи често насреща идва психотерапевтът, който да консултира и съветва“, сподели семейният терапевт Теодора Гергинова.

Докато едни партньори преминават през критични моменти, то други търсят начини да преодолеят проблемите в сексуалната комуникация.

„Всеки един от нас има своя уникален код, по който ние разбираме, че сме обичани и по който показваме, че обичаме някого. Много често обаче тези кодове не съвпадат и се получава разминаване в разбирането, което води до обиди, отчуждаване и загуба на страстта. А точно натрупаните недоволство и претенции пречат на сексуалното желание в двойката.

Има не малко правила, които спомагат за ефективната сексуална комуникация. От изключителна важност е да не се използват манипулации, обвинения, оскърбления, осмивания и критики. Опитайте се да доверите на своя партньор вашите еротични фантазии и мечти“, разказа сексологът Олеся Ямпольская и завърши с думите „Сексуалната задоволеност е основата на щастливото семейство“.

Сексуалната етика се изгражда чрез общуване. Важно е да се говори за това, което вълнува всеки от партньорите, от какво се страхуват, какво искат, как и какво харесват и не само в сексуалния живот.

Пиоритет е двойката да създава съвместни хобита, да прекарва време заедно, да посещава концерти, да гледа филми, да пътува. Да получават удоволствие заедно и заедно да се наслаждават на съвместния си живот.

Домакин на всички събитията от проекта “Психотерапията е за всеки” е hOUR SPACE Therapy Coworking Community.