fbpx Отговорният бизнес подкрепи дарителската инициатива „За живота!” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отговорният бизнес подкрепи дарителската инициатива „За живота!”

Отговорният бизнес подкрепи дарителската инициатива „За живота!”

25 000 лв. събра петото издание на Големия благотворителен бал на Български форум на бизнес лидерите. Тази година половината от приходите отиват в подкрепа на дарителската инициатива „За живота!”, която цели да набере средства за нова, уникална за страната ни, апаратура за лъчетерапия на рака на гърдата. Втората кауза, която отговорният бизнес припозна като своя, е един амбициозен и новаторски проект „Чети и помогни”, който си поставя за цел да създаде навици за четене у подрастващите и същевременно да подпомогне съзряването им като етични и състрадателни граждани.Официален гост на Благотворителния бал беше кметът на София Йорданка Фандъкова, която е и патрон на дарителската инициатива „За живота!” Сред официалните гости бяха още доайенът на онкологичната общност в България проф. Иван Черноземски, почетен председател на Инициативния комитет на „За живота!”, доц. Здравка Валерианова, изпълнителен директор на „СБАЛ по онкология” – болницата, в която ще бъде инсталиран апаратът за лъчетерапия, както и Лидия Радомирска, председател на „Асоциация за ранно детско развитие”, която реализира проекта „Чети и помагай” в България.

Специална изненада за гостите на бала поднесе с участието си най-елегантният поп и джаз изпълнител в България Васил Петров, който подкрепя каузата за съвременно лечение на жените, страдащи от рак на гърдата, още от нейното стартиране през месец октомври 2012 г.

Мария Шишкова, председател на БФБЛ, отбеляза: „Форумът на бизнес лидерите за пореден път доказа, че организацията е истински катализатор на важни бизнес и социални процеси. За последните пет години събрахме над 130 000 лв., като 55 000 лв. набрахме само в последните 4 месеца. Това доказва, че сме жизнена и успешна организация, която и в трудно икономическо време мотивира и вдъхновява членовете си за върхови постижения както в бизнеса, така и в добротворството.”
Над 100 бизнес представители участваха в традиционния благотворителен търг. Сред най-атрактивните предмети бяха писалка с гравирани подписа на Барак Обама и печата на Президента на САЩ, колекционерско издание, получено от Максим Бехар при посещението му в Белия дом, и луксозно осемдневно пътешествие из Средиземноморието на борда на най-големия европейски круизен кораб - MSC Splendida, дарено от Юзит Калърс. За ценителите на изобразителното изкуство имаше картини и литографии на Греди Асса, Буян Филчев, Емануела Ковач, Костадинка Миладинова и др., дарени от художниците на НДФ „13 века България” в подкрепа на дарителската инициатива „За живота!”.

Facebook коментари