fbpx Откриха национален агро семинар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Откриха национален агро семинар

„Българското земеделие е национална кауза и поради тази причина всички трябва да спазваме добрия тон, когато обсъждаме проблемите в сектора”. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на откриването на Националния агро семинар „НАЗ – работим за вас“, който се провежда в град Пловдив. Във форума, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите участваха още зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“-РА Мирослав Николов и заместник-изпълнителните директори на фонда Николай Дачев и Виолета Александрова.

„Решаването на трудностите в селското стопанство може да стане само чрез толерантност и разбиране, защото това е един много сложен отрасъл. С тази идея ние провеждаме ежеседмични срещи с различните браншови организации“, заяви министър Греков. Според него един от приоритетите пред Министерството на земеделието и храните е изготвяне на ефективен Закон за браншовите организации, защото чрез такава нормативна база обединенията на земеделските стопани ще имат по-голям авторитет както в страната, така и пред европейските ни партньори.
„Зърнопроизводството е най-добре развитият сектор в родното земеделие и благодарение на труда на всички стопани, България заема престижното 12-то място в Европа в този бранш“, сподели министър Греков. Той бе категоричен, че трябва да се работи за запазването на постигнатите резултати, но и да се даде възможност на другите сектори да догонят зърнопроизводството.