fbpx Откриват първата блокчейн магистратура у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Откриват първата блокчейн магистратура у нас

Магистърска програма, свързана с една от най-перспективните професии на бъдещето – блокчейн, ще подготвя кадри у нас. 
„Блокчейн е експоненциална технология, а тези технологии се развиват много бързо във времето. В началото са във фаза на скрито нарастване, но когато стигнат до инфлексната си точка, променят всичко около себе си. Така и блокчейн ще промени света. В момента ние сме в тази инфлексна точка“ - споделя Радой Стоянов от българската софтуерна компания BULPROS, който е един от лекторите в програмата.

Блокчейн магистратурата, която е към ВУЗВ, е една от първите три в Европейския съюз и със сигурност най-добрата възможност за придобиване на европейска магистърска степен в тази област. Магистърската програма не е насочена само за програмисти и не изисква предишен опит в областта на програмирането. В нея могат да се включат също хора, завършили бакалавърска степен в областта на икономиката, мениджмънта, предприемачеството и други специалности.

Блокчейн е отворена, децентрализирана и напълно прозрачна технология, на която са базирани биткоин и останалите криптовалути, но нейният потенциал отива много отвъд тях. С нея могат да се управляват активи, компании и дори цели общности, а все повече институции и организации по света тестват блокчейн в своите проекти. Затова и завършването на магистърска програма в тази сфера може да предостави изключително добри възможности за реализация в бъдеще. Магистърската програма ще обхване много от тези области и ще подготви студентите за осъществяване на различни по обхват и област проекти, базирани на блокчейн.