Откриват първото „ЕКО мото училище” у нас

На 21 юли, в рамките на третия кръг от републиканския шампионат, на пистата за мотоциклетизъм на мотополигона Долна Митрополия ще стартира и първото по рода си „ЕКО мото училище” в България. Звездата на българския мотоциклетизъм Мартин Чой ще проведе обучение по безопасност и толерантност на пътя за 30 любители мотоциклетисти.

Проектът „ЕКО мото училище”, който ще стартира в 15:00 ч. тази събота, е част от дългосрочната социално отговорна програма на ЕКО „Обади се, като стигнеш!”, която от 2006 г. се развива с практически дейности, насочени към безопасността на всички участници в движението и толерантността на пътя. Организатори на новата инициатива са Българската федерация по мотоциклетизъм, Главна дирекция „Охранителна полиция” при Министерство на вътрешните работи и бензиностанции ЕКО.
Статистиката сочи, че регистрираните мотоциклети и мотопеди в страната в края на 2011 г. са с над 6,300 повече от тези за същия период на 2010 г.
Късметлиите, които ще усетят тръпката от истинско, безопасно и технично каране на писта заедно с шампиона на България, Европа и Източна Европа, ще направят серия от обиколки със собствения си мотоциклет. Всеки от 30-те участника ще има шанса да води колоната за една обиколка, след което носителят на над 20 титли от национални, балкански и европейски състезания – Чой, лично ще му даде съвети и ще коментира карането му.

Facebook comments