fbpx Отличиха иновативни проекти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отличиха иновативни проекти

 

На официална церемония в София бяха обявени тримата победители в социално-отговорния проект на „Солвей Соди” АД Академия „Иновация в действие“. В Академията се оценяваха иновативни проекти на тема устойчиво развитие на средата около нас, здравословен живот и безопасност, технологични иновации.

Жури с председател Спирос Номикос, изпълнителен директор на „Солвей Соди”, и почетен председател Н. Пр. Аник Ван Калстър, посланик на Кралство Белгия в България, избра измежду 10 проекта финалисти трите най-иновативни. Велика Петрова с „Многоцветен филц от рециклиран полиестер и вълна“ спечели първата награда - участие в лятна програма на Училището на Солвей по икономика и мениджмънт в Брюксел. Втора награда - магистратура по иновации, предприемачество и финанси във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), отиде при Никол Младенова с проект „Junk Art Contest - Отпадъците във Варна". Трета награда - курс по управление на иновации, организиран от Бизнес институт, бе присъдена на Борислава Иванова за нейната онлайн платформа за размяна на стари или нови вещи.

Официалният гост на събитието Ваня Кастрева, зам.-министър на образованието, връчи на журито в Академията грамоти за техния висок принос към образованието.