fbpx Отличници в конкурса "Двигател на годината" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отличници в конкурса "Двигател на годината"

Отличници в конкурса "Двигател на годината"

Ефективният 1.0-литров бензинов двигател на Ford бе отличен за Световен двигател на 2013 г., като като тази награда той печели за втора поредна година.
1.0-литровият EcoBoost – който комбинира директно впръскване на горивото, турбокомпресор и променливи фази на газоразпределение за по-нисък разход на гориво, без да се жертва мощността – получи най-високия резултат в историята на наградите. Двигателят спечели също и в категорията „Най-добър двигател под 1.0 литър“ на годишните награди на списанието за Световни технологии при двигателите.
Ford потвърди също и плановете си да удвои производството на двигателя в завода си в Кьолн, Германия на над 1 000 двигателя дневно от средата на август, за да посрещне търсенето.

Жури от 87 автомобилни журналисти от 35 страни по света присъдиха наградите на база управляемост, представяне, икономичност, рафинираност и успешно внедряване на нови технологии. Ford е един от трите автомобилни производителя с последователни победи в 15-годишната история на конкурса.

Както и през миналата година, монтираният на BMW Серия 1, BMW Серия 3 и BMW Серия 5 двулитров четирицилиндров двигател с технология BMW TwinPower Turbo се наложи в своя клас. За 1,6-литровия четирицилиндров MINI TwinPower двигател от MINI Cooper S това е трета поредна победа в класа. Наградите „Engine of the Year Awards“ ще бъдат връчени на 5 юни 2013 година в рамките на специализираното изложения „Engine Expo“ в Щутгарт.

Вторият победител от гамата от двигатели на BMW в „Engine of the Year Awards“  - и то за трети пореден път е 1,6-литровият MINI TwinPower Turbo двигател, който отново доминира в категорията от 1,4 до 1,8 литра работен обем. Той разполага с Twin-Scroll турбокомпресор и функция Overboost, директно впръскване на бензина и разработено на базата на VALVETRONIC управление на клапаните. С максималната си мощност от 135 кВт/184 к.с. този агрегат ускорява MINI Cooper S за 7,0 секунди от 0 до 100 км/ч при среден разход на гориво в ЕС тестови цикъл от 5,8 л/ 100 км. Високотехнологичният двигател вече се монтира и при моделите MINI Cooper S Countryman и MINI Cooper S Paceman и при желание може да бъде комбиниран със системата за двойно задвижване ALL4.