fbpx Овергаз ще връща на клиентите си парите от намалената цена за синьо гориво | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Овергаз ще връща на клиентите си парите от намалената цена за синьо гориво

Овергаз Мрежи ще върне на клиентите си цялата сума, която ще получи от Булгаргаз за намалената регулирана цена на синьото гориво се казва в прессъобщение на компанията до медиите.

Както вече е известно, след споразумение на Европейската комисия с Газпром се намалиха цените на руското синьо гориво. Българското правителство, на свой ред и след преговори, получи от Москва 150 милиона лева за оскъпените доставки от август 2019 до март 2020 година.

Сегашните клиенти на Овергаз Мрежи, както и на другите газоразпределителни компании, ще бъдат компенсирани чрез приспадане на сумите от текущи или бъдещи задължения.
Потребителите, чиито партиди вече не са активни – прехвърлени са на друго лице или това е резултат на прекратен договор, ще получат парите си по банков път.
„Ние гледаме на нашите клиенти като на свои истински партньори и ще изпратим всекиму изравнителен протокол и кредитно известие с фактурите за юли 2020“.

Цените на природния газ продължават да намаляват и това е трайна тенденция. Вярваме, че те ще станат още по-атрактивни, когато се укрепи свободният пазар на екологичното гориво“, казват от комапанията.