fbpx Парапланеристът Весо Овчаров е посланик на Nissan в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Парапланеристът Весо Овчаров е посланик на Nissan в България

Парапланеристът Весо Овчаров е посланик на Nissan в България

Най-добрият български акропарапланеристВеселин Овчаров ще е посланик на марката Nissan в България, като въплъщение на основните й ценности – иновация и вълнение.Сътрудничеството има за цел да популяризира и подкрепи изявите на Весо Овчаров в преследване на нови световни рекорди, бъдещи проекти и авантюристични планове. Пътешествията към европейските дестинации, Весо ще осъществява с кросоувърa Nissan X-Trail.

Nissan и Весо вече развълнуваха българските медии като им дадоха възможност да полетят с парапланер, теглен от новия пикап Nissan Navara. С впечатляващи товароносимост и капацитет на теглене от 3500 кг, Nissan Navara се оказа най-подходящият партньор за старт на полета в тандем на журналистите. В рамките на половин ден на писта Калояново бяха осъществени 16 излитания и успешни приземявания. Целта на полетите бе да се усети и докаже вълнението, което могат да предизвика Весо Овчаров в комбинация с марката Nissan.

 

Веселин Овчаров е най-добрият български акропилот и двоен световен рекордьор по инфинити тъмблинг в синхрон. През 2013 година заедно със сръбския си колега Петар Лончар изпълняват над 180 превъртания в небето с парапланери и поставят световен рекорд в тази дисциплина. Две години по-късно към тях се присъединява чеха Онджей Прохазка и тримата заедно успяват да изпълнят 126 синхронизирани тройни превъртания.

В момента Весо Овчаров държи и националния рекорд по дължина на прелет – 344 километра, поставен края на 2015г в Кишада, Бразилия.