fbpx Paysera България откри местен офис в Румъния | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Paysera България откри местен офис в Румъния

Paysera България откри местен офис в Румъния

Paysera България – българското представителство на литовската компания за платежни услуги Paysera LT, откри местен офис и съпорт център в Румъния. Чрез него ще се предложи на румънски компании и физически лица възможност да разполагат със сметка в чуждестранни валути, да извършват преводи с минимални такси и обменят валута при едни от най-изгодните курсове на пазара.

На официална пресконференция на 16 юли 2019г., в гр. Букурещ, главният изпълнителен директор на Paysera LT – Витенис Моркунас, изпълнителният директор на българското дружество Мартин Богданов и регионалният мениджър за Румъния – Даниел Турбату, представиха дейността на компанията и услугите, които ще предлагат на румънския пазар.

„Румънските компании, които оперират на чуждестранни пазари все още са изправени пред проблема с високите такси при международни преводи. В допълнение,
откриването на сметка във валута, различни от местната такава е труден процес, съпътстван с немалки усилия и разходи. Това е и основната причина да стъпим на съседния за нас пазар. Искаме да предоставим възможност на компании и физически лица да извършват преводи с възможно най-ниски комисионни и да разполагат със сметка в необходимата им валута, по подобие на това, което направихме в България преди 3 години.“ – сподели Мартин Богданов.

Многовалутната сметка, която платформата на Paysera предлага, ще позволи на румънски компании да разполагат със сметка в български лева, чрез която по- бързо, лесно и с ниски комисионни да се разплащат с българските си партньори.
Сметката улеснява и български дружества, които имат партньори в Румъния, като им предоставя сметка в румънски леи. В допълнение, без да е необходимо да посещават клон на дружеството, да попълват документи или плащат такси за откриване и месечна поддръжка на сметка. Същото важи и за другите 30 валути, които платформата на Paysera предлага.

През Paysera румънските потребителите могат да извършват местни и международни преводи на изгодни цени като преводи в евро за 0.15 EUR за компании, които са без такса за физически лица и да управляват ежедневните си операции чрез удобно интернет и мобилно банкиране.

Литовското дружество за електронни пари навлезе на българския пазар през 2016 г. чрез местното си представителство Paysera България, за да даде решение на проблема с високите такси за парични преводи.

Facebook коментари