fbpx Пет звезди за отличниците | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пет звезди за отличниците

Renault Laguna e първият автомобил в света, на който са присъдени 5 звезди за сигурност. За новата Laguna производителят създаде изцяло нова гама оборудване за активна безопасност, като допълнение към разработките по отношение стабилността на автомобила, по-лекото и сигурно управление, както и подобрена спирачна система.
Системата за безопасност се адаптира към размерите и
масата на водача и пътниците. Дори и при силен удар електронният блок на системата се нуждае само от няколко хилядни от секундата, за да анализира силата на удара и в зависимост от ситуацията да задейства съответната програма. Конструкцията на купето на новата Laguna позволява да бъде погълната 30% повече енергия в сравнение с другите автомобили от този клас.
Laguna II е първият автомобил в гамата на Renault, при който е използвана специален клас стомана, която е едновременно много здрава и лека.
Тя е 2,5 пъти по-твърда от стандартно използваната при
производството на автомобили.
Системата ESP помага на водача да задържи контрола върху управлението на автомобила, когато гумите изгубят контакт с пътя. Системата за тракшън контрол ASR повишава сигурността при потегляне и ускорение и представлява допълнение към ESP в условия на влошен контакт с пътната настилка.
Системата използва сензорите на ABS и когато установи превъртане на задвижващите колела, намалява въртящия момент на двигателя и прилага спирачно усилие върху буксуващото колело, докато сцеплението се възстанови.
Страничните огледала са електроуправляеми и отопляеми. Вратите се заключват автоматично при потегляне.
И при Laguna е приложена безключовата система за стартиране на автмобила, която работи на базата на радиовълни с малка карта. Тя се поставя в четящо устройство на арматурното табло и просто натиска старт/стоп бутон.

 


Разпознавайки картата, системата освождава блокировката на имобилайзера и електромеханичния заключващ механизъм на волана и автоматично стартира двигателя. Системата позволява персонализиране на четири различни карти.
Комфортът в купето се осигурява от електронната климатична система с две отделни зони на регулиране. Новата Laguna има люк на покрива. Той се отваря до 70 см, като е достатъчно да се избере една от 7-те му позиции на отваряне.
Борд компютър с електронен дисплей показва пробега до следващия технически преглед, изминатото разстояние, средната скорост на движение, среден разход на гориво, средна скорост, както моментния разход на гориво и оставащото разстояние за изминаване с наличното количество гориво.
Вътрешното пространство е разширено, като например
мястото за краката на задната седалка. Огромният брой от ниши и места за багаж са разположени практично и функционално - ниши в тапицерията на вратите и под волана (за монети, слънчеви очила и др.), жабка в предния и задния подлакътник и чекмеджета под предните седалки.

Renault Laguna II 1.8 16V Цена: 27 990 лв. без ДДС