fbpx Петият гастрономически фестивал обещава звездни вечери | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Петият гастрономически фестивал обещава звездни вечери

Петият гастрономически фестивал обещава звездни вечери

За пета поредна година от 4 до 20 ноември в Банско ще се проведе пети Гастрономически фестивал. Домакин на празника на кулинарните изкушения е хотел Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт.

Световни имена от кулинарна сцена ще са специално гости на тазгодишното издание на фестивала и ще изненадат гостита с уникални гурме ястия.

Гостите на фестивала ще могат да опитат менюто на Димитрис Пампорис - заслужил шеф-готвач, който ще сътвори комбинация от традиционен и модерен подход в работата си при представянето на гръцката кухня. 

Една от вечерите е поверена на Шеф Джорджи Есвете, носител на звезда Michelin и е на тема "Средиземноморска и гурме кухня".

Най-престижната академия в света “Le Cordon Bleu Paris”, ще проведе семинар на тема ”Фини кулинарни техники’’, в периода от 9-11 ноември, за всички готвачи, които са готови да открият нови техники на най-високо ниво.

Джордж Стилианудакис, изтъкнат кулинарен професионалист и световноизвестно име в областта на кулинарията, разпознаваем по задълбоченото познание на интернационалната кухня, ще проведе семинар на тема ’’Как да се намали себестойността на храната в А-ла-карт Ресторант’’. Той ще предложи на участниците в семинара полезни подробности за разходно-ефективните операции в един ресторант, разкривайки в същото време големите и вдъхновяващи тайни на гурме кулинарията.

България ще бъде представена от шеф Андрей Стоилов – Президент на Българската асоциация на професионалните готвачи и капитан на Българския национален отбор на готвачите на последните Кулинарни Олимпийски игри, шеф Цветомир Николов и шеф Александър Алексиев.

Facebook коментари