fbpx Peugeot 2008 - усещане за живот (тест драйв) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Peugeot 2008 - усещане за живот (тест драйв)

Водеща снимка
Да

Peugeot 2008 - усещане за живот (тест драйв)

етикети

„Ама пък цвят ли е…!!“, възкликна мой приятел, когато ме видя с автомобила. „Леле, мъж да се впечатли от цвят…, значи не само аз, която в известна степен „страда“ от синестезия*“, беше първата ми мисъл. И наистина точно такова оранжево, наречено Fusion Orange, изцяло нов цвят металик, ексклузивно създаден за новия SUV PEUGEOT 2008 не съм усещала. Защото това е именно цвят усещане, желание, страст, повик за пътешествие и емоции. Всъщност французите с последните си модели много ясно следват максимата, че автомобилът е емоция, затова залагат на впечатляващ дизайн, премиум усещане в детайла, преживяване и забележимост. Отдалече!

Определено новото 2008 дава друг почерк на супер конкурентния клас на компактните кросоувъри и поставя трудно достъпен жалон що се касае за дизайна.

Балансираните линии и общите пропорции са на SUV модел с вертикално предно стъкло, което прави предния капак по-хоризонтален и създава силна каросерия. Автомобилът е идеално балансиран, силен и уверен.

Със задължителните елементи и със своя собствена идентичност, предната част изпъква отдалече с голяма вертикална решетка, красиво оформен, оребрен преден капак и уникални LED дневни светлини.

Дръзкият профил веднага улавя погледа с различни триъгълни линии. Резултатът е ярък, отсечен стил, представляващ истински технологичен връх във формоването на елементите: никога страничната част на автомобила не е притежавала толкова обем. Тези линии свършват при задната врата и постигат обща хомогенност, а лъвът остава супер стилизирани следи от ноктите си в задните светлини.

Купето е просторно, има достатъчно място, позицията на седене също и висока и дава отлична информативност за пътя на пътуващите. Усещането за живот се усилва от многото светлина, която влиза през стъкления панорамен покрив.

Всичко се позиционирана и в полезрението на водача. Представен за първи път при новия PEUGEOT 208, иновативния PEUGEOT i-Cockpit® 3D се появява за първи път сега в този сегмент. Не мисля, че би имало човек, независимо от кое поколение, да не го хареса и само след малко изминати километри да не остане очарован. Той подобрява шофирането във всяко отношение: нивото на ефективност, четимост и безопасност. С него аз се чувствам част от Четвъртата дигитална революция.

Страшно харесвам малкия отрязан отгоре и отдолу волан, който за някои може да седи в ръцете им малко странно, но само след 20-30 км ще усетите лекотата на управлението, която той носи.

10-инчовия сензорен екран с брилянтна видимост, независимо колко слънчево е навън. Под него са разположени сензорни бутони с основните функции, а под тях запазената марка пиано клавиши на Peugeot. И ако в първия момент ви струва, че е сложно, буквално след няколко опита ще се справите без проблем с цялата тази техника.

Новият Peugeot 2008 е пълен със системи в помощ на шофьора, заимствани от високите сегменти 

Сред тях са пакет Drive Assist, който предотвратява напускането на лентата и освен това прави възможно да изберете своята позиция на пътното платно, адаптивен автопилот с функция Stop & Go с 8-степенна автоматичната скоростна кутия. Удобство е системата за паркиране Park Assist, която автоматично управлява волана при влизане и излизане от паркомясто, само с 60 см разстояние между паркираните автомобили, автоматично включване на дълги светлини за още по-голямо фокусиране върху пътя, разширено разпознаване на пътните знаци (еднопосочна улица, стоп) с препоръки за ограничение на скоростта и др.

Аудиосистемата и разработена специално за модела съвместно с френските специалисти по висококачествени аудиосистеми FOCAL® и докато пътуваме из летните цветове на природата се радваме на актуалните летни хитове звучащи от 10 високоговорителя.

Базиран на новата ефективна модулна платформа CMP (Common Modular Platform), новият SUV PEUGEOT 2008 дава избор от различни задвижвания: 100% електрически, бензинов или дизелов. Чрез селектор могат да се избират и различни - „Eco“, „Normal“ и „Sport“. Опционална се предлага и Grip Control за по трудни терени, свързан с функцията Помощ при движение по наклон (HADC).

2008 се предлага с богата гама двигатели, комбинирани с най-новата 8-степенна автоматична скоростна кутия (EAT8). Бензиновите двигатели са на основата на 3-цилиндровия, 1,2-литров двигател:

- PureTech 100 S&S BVM6,

-  PureTech 130 S&S BVM6 или EAT8,

-  PureTech 155 S&S EAT8 (само за GT).

Дизеловите двигатели са разработени на основата на 4-цилиндровият, 1,5-литров двигател BlueHDi 102 S&S BVM6 и BlueHDi 130 S&S EAT8.

*Синестезия - това е състояние, при което възприятията се свързват едни с други. Едно сетивно възприятие или идейна представа предизвиква в съзнанието същевременно друга представа. Един синестет би могъл да вижда в съзнанието си музиката в цветове или форми, или представите му за числата и буквите да са оцветени в различни цветове.