fbpx PEUGEOT 508 е големият носител на титлата Кола на годината 2019 на България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

PEUGEOT 508 е големият носител на титлата Кола на годината 2019 на България

Носител на големия приз Кола на годината 2019 на България е Peugeot 508 и това стана ясно след официалната церемония по награждаването от 22-то издание на конкурса Автомобил на годината на България, организиран от Прес Авто Клуб България. Големият победител беше определен след финално гласуване минути преди началото на церемонията, като беше избран измежду победителите в шестте категории на надпреварата.

 

Новият Peugeot 508, който съответно оглави и категорията „Леки автомобили“ ще носи титлата Кола на годината 2019. Тя аплодира дръзките решения в дизайна, които ясно се разграничават от конвенционалните елементи, характерни за външния вид и стила на седаните от сегмент D. Решението да се създаде по-къс модел от предишното поколение и да се използва технология за врати без рамки му придава специално присъствие и стойка.

Още едно отличие отиде при Peugeot и то е за новия Rifter, който бе избран за Многофункционален автомобил на годината. Заимствал e някои от стилистичните и функционални характеристики на SUV света: голям клирънс, големи колела, големи протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони. Предлаган в две дължини – с 5 и 7 места, оборудван с Peugeot i-Cockpit® и гарантиращ удоволствие от шофирането, Peugeot Rifter е верен съучастник в ежедневната работа и семейните приключения.

В най-оспорваната категория - Кросовър на 2019 - победител стана BMW X5, който изпревари VW Touareg, Honda CR-V, Citroen C5 Aircross и Suzuki Jimny.

 

В категорията Еко автомобил отличието отиде при напълно електрическият Nissan Leaf, който успя да изпревари останалите претенденти Hyundai Kona Electric, Mitsubishi Outlander PHEV, Lexus LS.

За най-добър Градски автомобил на годината 2019 беше определен Volvo XC40 от финалната петица в която бяха номинирани още BMW X2, Hyundai Kona Electric, Mahindra KUV 100 и Nissan Leaf.

Призът за Премиум автомобил на годината 2019 на България с голяма преднина бе присъден на впечатляващото BMW 8, което се надпреварваше с Audi Q8, BMW X5, Volvo V60 и VW Touareg. 

 

Тази година призовете "Кола на годината" се присъдиха от жури от 33 журналисти от „Прес Авто Клуб – България“, които активно се занимават  с теми от автомобилната индустрия. В журито за 18-га година участва и главният редактор на списание твоят БИЗНЕС Ина Георгиева.

22-то издание на конкурсът се проведе с партньорство бензиностанции OMV и висококачествените горива MAXX MOTION, IQOOS, лидерът в авторепаратурния бранш Лазурит 94, които предоставиха своя дом за провеждане на предварителния сборен тест драйв на всички модели, претенденти за наградите. Церемонията се състоя в елитния столичен Естерхази бар, пред който блестяха впечатляващите претенденти в конкурса, а наградите бяха отпразнувани с френските вина LAROCHE и ирландското Tullamore Due.