fbpx Peugeot показва "китайската" концепция на кросовър | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Peugeot показва "китайската" концепция на кросовър

Специално за автосалона в Шанхай, дизайнерите на Peugeot създадоха концепцията на кросовъра SXC. Това е нова интерпретация на темата: прототипът използва някои характеристики на SUV (сила, високо място на водача, сигурност...) като им придава модернизъм, класа и изисканост, качества познати от света на престижните лимузини.
Дизайнът е дело на международните екипи на Стил Peugeot, които работят в China Tech Center. Марката представя идеята си за силен и разпознаваем стил, който може да бъде адаптиран за различни силуети, както и за различните очаквания на пазара.
Стилът на SXC внушава сигурност. Големите обеми, панорамният покрив от две части, противоположно отварящите се врати предполагат изключително просторно и леснодостъпно купе, където всеки от четиримата пътници е обект на специално внимание. Новият прототип използва технологията Hybrid4. Тя включва двигател с вътрешно горене, задвижващ предните колела, и електрически двигател отзад, които осигуряват задвижване 4х4. Освен това, системата предлага режим „нула емисии“ при ниска скорост, когато работи само електродвигателят. Бензиновият двигател е 1,6л ТНР с мощност 160 kW (218 к.с.) Комбинацията с електрически двигател с мощност 70 kW (95 к.с.), позволява общ потенциал от 230 kW (313 к.с.) при смесен разход от едва 5,8 л/100 км и емисии на СО2 143 г/км.