fbpx Peugeot представи концепт, който ще вдъхнови бъдещите модели от 2025 г. нататък | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Peugeot представи концепт, който ще вдъхнови бъдещите модели от 2025 г. нататък

С ново официално послание, възхваляващо котешката осанка, революционен интериорен дизайн и обещанието за ненадминати усещания при шофиране, PEUGEOT INCEPTION CONCEPT бе представен днес и е предвестник на нова ера, като въплъщава визията за бъдещите електрически превозни средства. Първият представител на идеите на дизайнера на PEUGEOT Матиас Хосан олицетворява голямата промяна на марката.

Със своето ново поколение i-Cockpit® и системата за управление Hypersquare, той революционизира удоволствието от шофирането, като предлага нов, интуитивен начин за управление на автомобила. Неговата иновативна концепция за панорамно стъкло Skyspace предоставя нови емоции и усещания. Купето притежава ново и различно вътрешно пространство, а иновативната архитектура е допълнена от материали, които играят с цветовите отражения, избягвайки черното, като същевременно предефинират идеята за издръжливост чрез нови техники.

Този концепт ще вдъхнови бъдещите продукти на марката, до най-компактните модели от гамата, от 2025 г.

Платформата STLA Large, на която е базиран PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, получи силуета на нисък (1,34 м) и ефективен седан с дължина 5,00 м. Този размер е умишлено избран, за да подчертае множеството иновации. Новите електрически платформи „BEV-by-design“ ще въведат технологични модули, захранвани от изкуствен интелект: STLA Brain, STLA SmartCockpit и STLA Autodrive.

100% електрическият PEUGEOT INCEPTION CONCEPT е оборудван с 800V технология. Батерията от 100kWh му позволява да измине 800 км с едно пълно зареждане, което е разстоянието от Париж до Марсилия или Брюксел до Берлин. Разходът му е забележителен, само 12,5kWh на 100 км. Батерията се зарежда за 30 км обхват за една минута или 150 км за пет минути. PEUGEOT INCEPTION CONCEPT може да се презарежда чрез индукция, което опростява улеснява зареждането и елиминира необходимостта от кабел.

Превъзходството на технологията на борда на новата платформа е отразено чрез Steer-by-Wire. Тази технология премахва волана, какъвто го познаваме от десетилетия, в полза на Hypersquare контрол, където цифровите електрически контроли са заменили механичните връзки.

Пътниците на PEUGEOT INCEPTION CONCEPT са в основата на 7,25 m2 остъклена повърхност, което допринася за смелия дизайн на този концепт. Всички прозорци за изработени от стъкло, с мултихромна обработка (третиране с метални оксиди), процес, първоначално използван за козирките на шлемовете на астронавтите от НАСА. Това стъкло NARIMA® има топло отражение в нюанси на жълто и по-студено предаване в синкавите тонове.