fbpx Peugeot вдъхнови арт обущар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Peugeot вдъхнови арт обущар

Concept-Car Peugeot НХ1, представен на Автомобилния салон във Франкфурт, се сдоби с красив аксесоар – Concept-Shoe. От срещата между Жил Видал, Директор Стил Peugeot, и дизайнерът на обувки Пиер Арди, се ражда идеята за автомобил, замислен като луксозно произведение на модата, и обувка, замислена като high-tech разработка. Две невероятни творения, плод на обща визия за стила: подчертан вкус към изчистените линии и динамиката.
Peugeot НХ1 - Четирите врати на ниския еднообемен модел се отварят нагоре, а купето е с две ясно разграничени зони. Технологично и спортно място на водача и луксозно и уютно пространство в задната част. Полирани метални елементи, дигитални уреди в таблото, тъмни цветове... предната част е „отдадена“ на управлението. Забележително добре осветената задна част е с кожени кресла в бяло, дъбово подово покритие с Led осветление, минибар и машина за кафе. Ако е необходимо, могат да се разгънат двете седалки, вградени в предните, за да се получат общо 6 места. Peugeot НХ1 е хибрид във всеки детайл.

Concept-Shoe HX1 - Естетическите и концептуални търсения в областта на автомобила са вдъхновили дизайнера Пиер Арди да създаде обувки, които се преобразяват. Ботите за шофиране от мека кожа, се превръщат в сандали с платформа и ток от метал с карбонови нишки. Цветовете на тези футуристични обувки „монокок“ напомнят за мястото на водача в НХ1: ботите са в черно, а сандалите хром. Ето какво споделя Пиер Арди : Concept-Shoe, която е между вечерна обувка и обувка за шофиране, висок ток и равна подметка, твърди и гъвкати материи... Днес, модерни са контрастите. Това касае всички области, от модния дизайн през архитектурата до съвременното изкуство.“