fbpx Пейки на знанието | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пейки на знанието

Пейки на знанието

„Пейки на знанието“ представи Инвестбанк АД, като така отбелязва Деня на народните будители. Пейките са оформени като разтворени книги и вече са разположени в университетите „Климент Охридски“ и УНСС, както и в хотел „Феста София”. Чрез безжичен интернет „пейките на знанието“ осигуряват достъп до виртуалната библиотека investbooks.net. По този начин студентите ще могат да прекарват свободното си време в компанията на класически български автори и произведения, а младите автори сред тях получават трибуна, на която да разпространят своите творби.

Пейките са част от инициативата „Книгите са банки за идеи, променящи света“. Началото й беше дадено на 24 май 2012 г., когато фасадата на централния офис на финансовата институция се превърна в библиотека, а няколко месеца по-късно елементи на софийското метро бяха превърнати в томчета с български литературни произведения.

„Четенето, образованието и културата за нас са кауза, с която сме ангажирани лично. Важно е да провокираме интереса на младите хора по атрактивен начин и да им напомним, че истинските съкровища са в книгите“, сподели г-н Каримански, зам.-председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Инвестбанк АД.

Facebook коментари