fbpx Пилотиран Nissan Qashqai идва през 2017 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пилотиран Nissan Qashqai идва през 2017 г.

Пилотиран Nissan Qashqai идва през 2017 г.

Кросоувърът Nissan Qashqai ще бъде първият автомобил на компанията в Европа, който ще бъде оборудван с технологията Piloted Drive, когато слезе от поточната линия следващата година. Това бе обявено днес на автосалона в Женева от Nissan.

Произвеждан в най-големия завод на Nissan в Съндърланд, Великобритания, освеженият Qashqai ще бъде оборудван със „single-lane control“ (контрол на движението в една лента), функция, която ще позволи на автомобилите да се движат автономно и безопасно в рамките на специфични скоростни параметри в натоварения трафик на магистралите.

Технологията позволява на автомобила да следва пътя с активно завиване и поддържане на безопасна дистанция спрямо движещия се отпред автомобил, освобождавайки водачите от монотонността на трафика. Хиляди часове тестове и множество сензори гарантират, че системата предвижда правилно заобикалящата я среда.

Така визията Intelligent Mobility на Nissan, обръща 360-градусов подход към интелигентното автономно бъдеще. Nissan вече определи ангажимента си до 2020 да лансира гама от модели със способности за автономно управление, включително автомобили, които ще могат безопасно да преминават през кръстовища в града и да се движат в натоварен градски трафик, без да се налага намеса на шофьор.

Технологията ще бъде монтирана в масови автомобили и на достъпна цена, като първият модел ще се появи в Япония тази година. Пътно демо събитие в Европа през 2016 ще демонстрира зрелостта на технологията за автономно управление на Nissan.

През следващите четири години Nissan ще лансира автомобили с повишени автономни способности като “multiple-lane control,” които автономно ще могат да решават опасни ситуации и да сменят пътни ленти при шофиране по магистрала. До края на десетилетието Nissan ще представи “inner-city” автономност, позволяваща на автомобилите да преминават през градски кръстовища, без да се налага шофьорска намеса.