fbpx Pioneers предизвикателството е отворено за стартиращи компании от цял свят | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Pioneers предизвикателството е отворено за стартиращи компании от цял свят

Pioneers предизвикателството е отворено за стартиращи компании от цял свят

Konica Minolta продължава ангажимента си към стартъп обществото и си партнира с Pioneers Festival за пета поредна година. За следващия Pioneers фестивал през май 2016 г. във Виена, компанията ще бъде партньор в Pioneers предизвикателството, както и в областта „Бизнес и продуктивност“.

Pioneers предизвикателството представлява ежегодно стартъп състезание, което цели откриването на най-обещаващите стартиращи компании сред седем бизнес сфери в целия свят: материали и производство, финансови услуги, енергетика и комунални услуги, науки за живота и земеделие, мобилност и транспорт, лайфстайл и развлечения, както и бизнес и продуктивност: екосистемата, която представлява интерес за Konica Minolta с цел намиране на стартиращи компании за сътрудничество.

Стартъпи от целия свят могат да се включат в предизвикателството, кандидатствайки чрез Pioneers500 програмата. Повече от 300 стартъпи вече са записани, а повече от 3000 е очакваният брой кандидати, които могат да се регистрират до края на март 2016 г. Избраните стартъп компании получават покана за участие на Pioneers фестивала, който ще се проведе през месец май 2016 г.

Pioneers500 програмата е ежегоден показател на 500-те най-обещаващи нови организации. Фокусът на тази програма са иновативните стартъпи, които искат да построят по-добро бъдеще. Друг приоритет на програмата е оказването на помощ на тези компании, като организаторите покриват цената на два билета за участие за всяка стартъп организация. Следва избирането на десет стартиращи компании от всяка екосистема, а изборът се извършва от експертно жури, чийто членове са Accel Partners, 500 Startups Адам Чайър, създател на Siri. Всички 70 стартъп организации ще получат допълнителна помощ под формата на менторство, обучения, достъп до инвеститори, корпоративни партньори, медии, а също и представяне на Pioneers фестивала, където да се борят за титлата „Първенец на годината“. Един от членовете на журито за Pioneers предизвикателството ще е представител на Konica Minolta.

Така създадената структура на фестивала осигурява подкрепа за стартъп организациите. Специално внимание се отдава на възможността за това, стартиращите компании и вече наложените корпорации, като Konica Minolta, да започнат бизнес отношения.

„Надяваме се много български компании да е включат в предизвикателството и ще се радваме да сме им полезни, като предоставим още възможности, ресурси и им помогнем да реализират своите иновативни проекти успешно,“ казва Елена Дречева, изпълнителен директор на Konica Minolta България.

Наскоро Konica Minolta обяви, че разглежда България като една от дестинациите за създаване на R&D лаборатория и би разчитала и на сътрудничество със стартъпи и водещи компании. Фактът, че Konica Minolta e доставчик на иновативни ИТ услуги, позволява на компанията да припознае стартъп общността като естествен партньор. Konica Minolta предоставя не само инфраструктура и допирни точки на тези стартъпи, чрез четирите си Бизнес иновативни центъра, а и възможност за откриване на нов тип бизнес и технологии.

 

 

Facebook коментари