fbpx Пивоварите са инвестирали 1,2 млн. лв в инициативи в полза на обществото | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пивоварите са инвестирали 1,2 млн. лв в инициативи в полза на обществото

Според данните на Съюзът на пивоварите в България (СПБ), за последните три години пивоварният сектор е инвестирал близо 1 200 000 лева в кампании за социална отговорност. Производителите на бира в страната реализират широк спектър от инициативи в полза на обществото - от дългосрочни платформи за дарителство и подпомагане на местните общности до програми за отговорна консумация и дейности, насочени към опазване на природата и околната среда.

Съюзът на пивоварите постави силен акцент върху ролята на партньорите за успешното развитие на инициативата и подчерта приноса на подкрепящите кампанията държавни институции, общински структури, спортни и неправителствени организации. Основните инициативи по програмата Спортът е по-добрият начин децата да пораснат са насочени към реализиране на спортни и консултативни дейности, подобряване средата за спорт на общински обекти, разпространение на информационни и образователни материали с доказани добри възпитателни практики за деца и тийнейджъри.

Във връзка със социалната програма заместник кметът на София д-р Тодор Чобанов сподели, че подобни кампании са успешен модел за взаимодействие между институциите, заинтересовани нашите деца да бъдат щастливи и здрави. “Спортът е по-добрият начин децата да пораснат е мото, което онагледява нашите идеи за социална отговорност на бизнеса. С помощта на Съюза на пивоварите сме изградили четири обекта, на които хората могат да спортуват безплатно. Благодарни сме за тяхното партньорство.“, каза още д-р Чобанов.

През 2014 г. в организираните по кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат дейности са се включили повече от 2000 човека. Национално представително проучване на ИПСОС България показва, че 18% от пълнолетното население на страната е информирано за инициативата, което означава, че нейните основни послания се разпознават от 910 000 пълнолетни българи.

Съюзът на пивоварите награди победителите от публичния фотоконкурс, вдъхновен от идейната концепцията и мотото на кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. След оспорвана конкуренция да се изберат най-креативните две снимки от общо получените 348, наградата на публиката получи Величко Лефтеров от Габрово - колело Дънлоп ДС 26. Експертното жури на Съюза на пивоварите присъди втора награда за семейството на Каролина Илиева от Враца, които бяха премирани с тенис ракети Уилсън.

В края на този месец предстоят още съвместни спортни инициативи на СПБ и дирекция «Превенция» на ГДНП в рамките на Детската полицейска академия в градовете Монтана, Стара Загора, Бургас. През декември СПБ ще се включи и в състезанието по плуване на Столична община за Купата на кмета.