Пълната гама на моделите MINI John Cooper Works дойде в София

На специално организирано събитие – MINI JCW WORKOUT 2017, клиенти и журналисти имаха възможността да тестват разнообразните модели на брада по живописен маршрут около Боровец.

Звездата на събитието беше новото MINI Countryman John Cooper Works, което дебютира в България именно на специално организираното събитие два месеца след световната премиера и въвеждането му на пазара. Втората генерация на модела, принадлежащо към семейството на върховните спортисти, е оборудвано с мощния двигател със 231 к.с./ 170 кВт. в комбинация със серийното задвижване на четирите колела ALL4. Двигателят, окачването и аеродинамиката са взаимствани от експертизата на John Cooper Works от моторните спортове, а интериорът допълва специфичния вид на модела със спортните John Cooper Works спортни седалки.

Гостите видяха и специално създадената за MINI Countryman палатка за покрива от специализирания производител AUTOHOME, която още повече подчертава авантюристичния характер на модела. Палатката AirTop почти не се различава от стандартна кутия за багаж като дизайнът й е разработен така че да постига понижено аеродинамично съпротивление и ограничен шум от вятър. Палатката също така е устойчива на дъжд, благодарение на стабилния си твърд покрив като същевременно е разработена да предлага оптимални възможности за вентилация, топло- и шумоизолация на високо ниво.

 

Гамата от John Cooper Works модели днес обхваща цялото семейство на MINI: MINI Хечбек 3 врати, MINI Cabrio, MINI Clubman и MINI Countryman. Състезателните модели могат да бъдат конфигурирани в зависимост от предпочитанията на клиента в над десет отличителни външни цвята, както изборът на интериорни решения варира според индивидуалните желания в разнообразни варианти.