fbpx Пловдивско училище със смарт класна стая | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пловдивско училище със смарт класна стая

Пловдивско училище със смарт класна стая

Образцовата математическа гимназия (ОМГ) „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив е първото училище в града, оборудвано със собствена смарт класна стая. Дигиталната стая бе открита на официална церемония днес с участието на Иван Тотев, кмет на община Пловдив, Стефан Стоянов, зам.-кмет на Пловдив, корейския посланик у нас Н. П. Шин Менг-хо, представители на Министерство на образованието и науката, депутати и др.

Проектът е продължение на съвместната инициатива на Samsung и Джуниър Ачийвмънт България в подкрепа на българското образование, която стартира с откриването на първата смарт класна стая в 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри” в София през септември 2013 г.

Благодарение на „смарт решението“, инсталирано в изцяло обновената класна стая, учениците от 10 до 12 клас на ОМГ Пловдив ще имат възможност да се възползват от предимствата на високите технологии за едно интерактивно и модерно обучение. Процесът е изцяло дигитализиран и изцяло се основава на електронно съдържание, е-учебник и ултрамодерни средства за работа.

Смарт класната стая е оборудвана с таблети Samsung Galaxy Note 10.1, сензорна е-дъска, телевизор и лаптоп. Дигитализираното учебно съдържание е базирано на програмите „Учебна компания“ и „Умения за успех“ на Джуниър Ачийвмънт България, които се прилагат в училища в цялата страна. То ще даде възможност на учениците да развият своите умения по предприемачество, да придобият познания по бизнес и икономика, а също и да получат ценни съвети за бъдещото им кариерно развитие – как да анализират своите силни и слаби страни, интереси и ценности, как да изготвят мотивационно писмо и автобиография, как да се държат по време на интервю за работа и др.

В смарт класната стая учениците от горните класове ще имат възможност да се обучават на иновативни устройства да развиват своите технически умения, които са задължителни за една успешна професионална реализация.

 

 

Facebook коментари