fbpx Почитателите на уискито се насладиха на специални издания от кехлибарената напитка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Почитателите на уискито се насладиха на специални издания от кехлибарената напитка

За трета поредна година уиски ентусиасти, приятели, любители и колекционери се събраха на Уиски Фест София през изминалия уикенд . Официалното начало на тридневното събитие беше дадено от посланика на Великобритания у нас Джонатан Алън, посланика на Ирландия Джон Бигар и заместник-посланика на САЩ Брус Бъртън.

„За мен е огромно удоволствие да открия Уиски Фест София 2014. Горд съм, че много от марките тук са шотландски, тъй като шотландското уиски е символ на Великобритания, на качеството и на британските традиции и история. Поздравявам организаторите на това прекрасно събитие и пожелавам успех!”, заяви на перфектен български език по време на приветственото си слово посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън.

„Американското уиски се е утвърдило на българския пазар и заема едно от водещите места. Щастлив съм, че тук с нас е посланика на Джим Бийм – Фред Ноу, който е седмо поколение от фамилията Бийм, мастър дистилър и посланик на марката. Нека заедно се насладим на този прекрасен Фест и си кажем наздраве”, каза в приветственото си слово заместник-посланикът на САЩ Брус Бъртън.

Бяха представени над 55 марки и повече от 200 вкуса уиски. Международни експерти проведоха 28 дегустационни и майсторски класове и представиха уникални лимитирани издания.