fbpx Почитателите на уискито се насладиха на специални издания от кехлибарената напитка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Почитателите на уискито се насладиха на специални издания от кехлибарената напитка

Почитателите на уискито се насладиха на специални издания от кехлибарената напитка

За трета поредна година уиски ентусиасти, приятели, любители и колекционери се събраха на Уиски Фест София през изминалия уикенд . Официалното начало на тридневното събитие беше дадено от посланика на Великобритания у нас Джонатан Алън, посланика на Ирландия Джон Бигар и заместник-посланика на САЩ Брус Бъртън.

„За мен е огромно удоволствие да открия Уиски Фест София 2014. Горд съм, че много от марките тук са шотландски, тъй като шотландското уиски е символ на Великобритания, на качеството и на британските традиции и история. Поздравявам организаторите на това прекрасно събитие и пожелавам успех!”, заяви на перфектен български език по време на приветственото си слово посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън.

„Американското уиски се е утвърдило на българския пазар и заема едно от водещите места. Щастлив съм, че тук с нас е посланика на Джим Бийм – Фред Ноу, който е седмо поколение от фамилията Бийм, мастър дистилър и посланик на марката. Нека заедно се насладим на този прекрасен Фест и си кажем наздраве”, каза в приветственото си слово заместник-посланикът на САЩ Брус Бъртън.

Бяха представени над 55 марки и повече от 200 вкуса уиски. Международни експерти проведоха 28 дегустационни и майсторски класове и представиха уникални лимитирани издания.

Facebook коментари