fbpx Подарете си изключително удобство с Logitech MX Keys Mini | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Подарете си изключително удобство с Logitech MX Keys Mini

Животът ни стана вече толкова мобилен и дигитализиран, че няма значение къде се намираш – стига дейността ти да позволява може да работиш от плажа, бара, вилата, летището, автомобила, на коляно от някоя пейка в парка и т.н.

Признавам, че така и не се научих да пиша скоростно на клавиатурата на телефона – цъкам с един пръст, но затова пък на стандартната клавиатура на лаптопа съм като бравурна пианистка – малко хора могат да ме стигнат. И съм от поколението, което пише на т.нар. БДС, а не фонетичен.

Като журналист работата ми онлайн заема около 80% от времето и тъй като изключително много пътувам (част от ангажиментите ми са свързана с тестове на нови автомобили, за които после пиша), съвсем обяснимо, че телефонът ми е жизненоважен уред. И автомобилът в буквалния смисъл е вторият ми офис и дом. Много често съм на двудневни пътувания у нас и в чужбина, за които имам един компактен куфар, винаги в основна бойна готовност. 

И тук идва нуждата всеки път да нося и травъл лаптопа, също в компактни размери. Нося го най-вече, защото просто писането през телефона ми е пълна мъка и изнервяне. Обаче и той ми тежи. 

НО! Буквално се спасих с най-новото творение - прекрасна, безжична минималистична клавиатура - Logitech MX Keys Mini, която влиза в дамската ми чанта, свързва се на мига с телефона ми и съм готова за скоростни клавирни изпълнения с различни фунции. Тежи 506 гр и е с размери 131.95 х 295.99 х 20.97 мм.

Клавиатурата има подсветка, като сензори за близост засичат движението на ръцете и я осветяват в момента, в който пръстите се приближат. Когато се смрачава и пиша от колата е голямо удобство. Бутоните с подсветка автоматично се настройват към условията на осветление и се изключват като се махнат пръстите, като по този начин пестят енергия. Тук мога да споделя, че с едно зареждане, при моята работа, клавиатурата издържа 7-8 дни. По данни от производителя, ако се махне подсветката може да издържи и до 5 месеца! Зареждането е с кабел, който е в комплекта.

MX Keys Mini може да се свърже едновременно с до три устройства през Bluetooth, а превключването между тях става с първите три функционални бутона. Съвместима с Windows, Chrome, Linux и Android, macOS, iOS, iPadOS и е оптимизирана за macOS, iOS и iPadOS. От едната страна е леко повдигната и има гумени крачета, която я държат да не се пързаля.

За по-компактни размери допринася и липсата на блока с цифрите. Самите бутони са напълно нормално разположени, леко вдлъбнати и матови, така че да не се пързалят пръстите и при много бързо писане. 
Клавиатурата има 3 допълнителни функционални бутона. Те са за диктуване (за Windows и macOS в определени региони за определени езици), за спиране/пускане на микрофона и емоджи клавиш. За съжаление опцията за диктуване към момента е ограничена и не мога да работя с нея. Другите два клавиша обаче функционират и лесно може да се добавя емоджита при писане или да се контролира микрофона.

И понеже Коледа наближава и със сигурност започва подаръчната суматоха, ето една прекрасна идея за подарък – дори и за самите вас. Повярвайте няма да сгрешите. MX Keys Mini се предлага в три цвята, Graphite, Pale Gray и Rose. Естествено, моето logi e розово (много съм зависима от цветовете) – дори само и естетическа наслада ми доставя като я видя. Цената е малко над 200 лв.