fbpx Подготвяме национална изложба в Катар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Подготвяме национална изложба в Катар

Българска национална изложба ще се проведе в изложбения комплекс Doha International Exhibition Center, гр. Доха, Катар, в периода от 13 до 15 март 2012 г. Организатори са Министерството на външните работи, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, чрез Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Националната изложба в Държавата Катар ще бъде най-мащабното до момента представяне на експортния ни потенциал в Арабския свят и Близкия Изток, както и като атрактивно място за инвестиции и туристическа дестинация.

Проявата ще допринесе за насърчаване развитието на търговските и икономическите връзки и партньорства в деловите среди на двете страни. България ще бъде представена като надежден партньор, предлагащ конкурентни стоки и услуги, отговарящи на високите световни изисквания за качество.
По време на изложението ще бъдат проведени мероприятия с бизнес насоченост: инвестиционен форум, двустранни бизнес срещи, представяне на туристическия потенциал на България. Ще бъде предоставена възможност за презентациии на български бизнес организации и фирми.

Специален интерес от катарска страна е предварително заявен към следните браншове: лека промишленост, туризъм, селскостопански сектор и хранително вкусова промишленост (минерална вода, розово и етерични масла, месно и млечно производство, зърнена индустрия, сладкарски изделия, консервна промишленост), архитектура и строителство, здравеопазване, електроника и машиностроене (помпи, двигатели, асансьорни системи, проучване и добив на нефт и газ), финансов сектор и услуги, продукция на отбранителната индустрия с гражданско предназначение, охранителни системи, ИКТ и др.

Българското национално участие ще бъде представено на обща изложбена площ от 2500 кв.м. в самостоятелна палата на изложбения комплекс Doha International Exhibition Center. Местата за представяне на участниците ще бъдат обособени тематично, съобразно със спецификата на предлаганите стоки и услуги.

Предприятията, желаещи да се включат в националната изложба в град Доха, Катар  могат да получат необходима информация за участие в изложението на интернет страницата на ИАНМСП www.sme.government.bg или по тел.: (02) 9329 231